26 Haziran 2020 Cuma günü ihalesi, 7 Temmuz 2020 Salı günü ise tapu devri gerçekleştirilen 25 bin m2’lik arazinin yeni sahibi 29 milyon 501 bin TL teklif veren Nena Yapı San. İnş. Ltd. Şti ve Ahmet Duran İnşaat Taah. A.Ş. iş ortaklığı olmuştu. 46 yıl önce 8 Mart 1974 tarihinde 302 ortaklı ve 2 bin pay ile 2 milyon TL (eski TL ile) sermaye ile kurulan şirketin arazisinin satışının tapu devri ile gerçekleşmesinin ardından hissedar ve alacakları paylar için harekete geçen MEYSAN Tasfiye Kurulu, hissedarlara son kez çağrıda bulundu.
15 GÜN İÇİNDE GEREĞİ YAPILMALI 
Çağrıda şirket pay defterinin 1974 yılı itibariyle mevcut kayıtları taşımakta olduğu belirtilerek ortakların veya mirasçılarının ilerleyen süreçte mağduriyet yaşamaması için şirketteki kayıtların güncellenmesi gerektiği belirtildi. Tasfiye payı ödemeleri banka kanalıyla gerçekleştirilmesi planlandığı için ortakların ve varsa mirasçılarının kimlik bilgilerinin kayda alınmasının önem arz ettiğini vurgulayan Tasfiye Kurulu, 30 Eylül 2020 Çarşamba gününe kadar ortakların veya mirasçılarının belirtilen hususların gereğini yerine getirmelerinin gerektiğini duyurdu.
İŞTE YAPILMASI GEREKENLER
Bu süre sonunda ortakların hissedar olarak bir hak kaybı söz konusu olmayacağını ancak kimlik bilgilerinin tespiti ve ispat zorluklarında sorumluluğun kendilerine ait olacağını ifade eden Kurul, yapılması gerekenleri şöyle açıkladı:
“Ortak pay defterinde yer alan ortakların kimlik fotokopilerini ibraz ederek, tasfiye kurulundan verilecek başvuru formunu imzalayarak başvurmaları zorunludur. Şirket ortağının vefat etmiş olması halinde, mirasçılardan en az bir kişinin bizzat başvurarak, 1 adet mirasçılık belgesi onaylı sureti ve (varsa) hisse senetlerinin aslı ile tasfiye kurulundan verilecek başvuru formunu imzalamaları gerekmektedir.
BELGE İBRAZI VE BAŞVURU FORMU
Hisse devralma iddiasında olanlar bizzat başvurarak, hisse devrine dair sözleşme ve sair belgeleri, ayrıca hisse senedi asıllarını teslim etmek ve tasfiye kurulundan verilecek başvuru formunu imzalamaları gerekmektedir. Devralanın vefat etmiş olması halinde, en az bir mirasçının burada yazılı belgelere ek olarak mirasçılık belgesi onaylı suretini ibraz etmeleri ve tasfiye kurulundan verilecek mirasçı başvuru formunu imzalamaları gerekmektedir.
Bu gereklilikler dışında, eğer şirket ortağının adı/soyadı veya başkaca bilgilerinde yazım hatası olduğu durumda, ortağın veya mirasçılarının bizzat başvurarak, bu hatayı ispata yarar her türlü belgeyi sunması gerekmektedir. Hataya dair açıklama ve izahatlar tasfiye kurulunca tutanağa geçirilecek ve değerlendirilecektir.” – Kemal Cengiz

26 Mart 1974’te yayınlanan MEYSAN’ın hissedarlar listesine Gerçek Alanya Gazetesi ulaşmıştı. İşte o liste:
https://www.gercekalanya.com/ekonomi/meysan-asde-hissesibulunanlarin-tam-listesi-h38393.html

Editör: TE Bilisim