Meteoroloji uyardı, ekipler teyakkuza geçti! Meteoroloji uyardı, ekipler teyakkuza geçti!

Dışişleri Bakanı Bakan Çavuşoğlu, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla düzenlenen 28. Dönem AK Parti Antalya Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısına katıldı. Programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, kalabalık karşısında, 3 Kasım 2002’de ilk seçim zaferini aldıkları zamanki heyecanının katbekat fazlasını yaşadığını bildirdi.
Doğup büyüdüğü Antalya’ya hizmet için kolları sıvadığında henüz 33 yaşında olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye’nin 81 iline yatırım yaptıklarını, yapılamaz denilenler, hayal bile edilemeyenlerin yapıldığını kaydetti.
Tüm dünyada yankı uyandıran vizyon projelerin bu topraklardan yükseldiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kutlu bir yürüyüşteyiz. Şimdi Türkiye; daha büyük atılımların yapılacağı, daha büyük hizmetlerin hayata geçeceği bir döneme giriyor. Ve şimdi diyoruz ki; başlasın Türkiye Yüzyılı. 
Bakan Çavuşoğlu, göreve geldikleri 2002’den bu yana Antalya’ya 145 milyar TL yatırım yaptıklarını, İŞKUR aracılığıyla yaklaşık 350 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.
Antalya’ya 105 adet spor tesisi kazandırdıklarını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Antalya’da KYK Yurtlarında yüzde 791'lik artışla 21 bin 870 yatak kapasitesine ulaştık. Mevcut 3 adet Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde yer alan 301 parselde 18 bin 487 kişi istihdam edilmekte olup, tüm parsellerde üretime geçilmesiyle birlikte istihdamın yaklaşık 22 bin 600 kişiye ulaşacağını öngörüyoruz. Antalya’mıza ayrılan tarımsal destek ödemelerini 21 yılda 16 kat arttırdık. Yine tarımda hayvancılık desteğini 168 katına çıkardık. Antalya’yı barajlarla ve göletlerle donatıyoruz. 21 baraj, 3 gölet ve 1 adet yeraltı depolamasını tamamladık. Antalya’yı doğalgazla buluşturduk. İlçelerimize de yayılmasını sağlıyoruz. Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Anamur’a kadar uzanan hattın yapım ihalesinin 1. fazını 4 Şubat'ta yaptık. 2. fazını da 4 Mayıs’ta yapıyoruz” dedi.
Çavuşoğlu, konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayacak Antalya-Alanya otoyolunu 16 Haziran’da yeniden ihale edeceklerini belirtti. – İHA

Editör: TE Bilisim