Manavgat'ta  önce sürücülerin önüne atlayarak cep telefonuyla araçlarını görüntüleyen İngiliz vatandaşı, işyerlerine ve araçlara zarar vermeye başladı. Sabah saatlerinde Demokrasi Bulvarı’nda ortaya çıkan İngiliz, birçok işyerinin cam kapı tokmağını zorlayarak kırarken, baharatçının tezgahını açıp malzemeleri ortalığa saçtı. Malzemeleri ve işyerinin kapısı zarar gören Murat Türkmen isimli baharatçı, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Manavgat Devlet Hastanesi bahçesinde, Hüseyin Avni Akın Caddesi’nde ve aynı günün gecesi Hastane Caddesi’nde görülen boynundaki kartta işitme kaybım var, bu nedenle sizi duyamayabilirim. Açık bir şekilde konuşun bağırmayın, gerekirse yazın' ibaresi bulunan İngiliz vatandaşı Andy Stonehause, Manavgat caddelerinde araçların önünü kesip fotoğraflarını çekmenin yanında iş yerlerine ve araçlara zarar vermeye başladı.
İŞ YERLERİNE ZARAR VERDİ
İngiliz vatandaşı Andy Stonehause pazar günü sabahın erken saatlerinde Demokrasi Bulvarı üzerindeki evlerin zillerine basarken, bazı binaların zillerini ve iş yerlerinin cam kapı tokmaklarını söküp kırdı. Bazı kapı tokmaklarını da sökemezken yerinden oynatarak zarar verdi. Demokrasi Bulvarı’nda bulunan Maraş Baharat isimli iş yerinin önünde üzeri branda ile kapalı durumdaki tezgahları açan İngiliz vatandaşı, tezgahta bulunan ürünleri etrafa saçarken, iş yerinin kapı tokmaklarını da yerinden söktü.
“SINIR DIŞI EDİLMESİ LAZIM”
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şahsı polis aracına alarak olay yerinden ayrıldı. Şahsın emniyetten bırakıldığı ve Sorgun Mahallesi’nde araçlara taş attığı ve zarar verdiği bildirildi.


Sabah namazı sonrası iş yerini açmak için geldiğinde gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü belirten Murat Türkmen, “İş yerimin önünde tezgahta bulunan malzemeler yola saçılmış, tezgah yıkılmış vaziyetteydi. Şahıs el kol hareketleriyle bir şeyler anlatıyordu. Polis arkadaşlar gelince elini kelepçeler gibi tutup kendisini götürmelerini istedi. Bu kış gününde esnafın en zor gönünde bundan dolayı da zarara girdik. Bu şahsın bir an önce gereken cezayı alması ve sınır dışı edilmesi lazım. Yoksa birilerinin başına iş açar?” dedi.


KAPI TOKMAKLARINI KIRDI
Sabah iş yeri sahibinin telefonuyla uyanıp geldiğini belirten elektronik mağazası sahibi Ahmet Demir, “Geldiğimde kendi iş yerimizin cam tokmağının kırılıp yere atıldığını, komşuların kapı tokmaklarının da zorlandığını gördüm. Baharatçı arkadaşın tüm malzemeleri etrafa saçılmıştı. Allah'tan şahıs ortalıkta yoktu. Bu şahıs birilerinin başına bela olmadan acilen sınır dışı edilmelidir. Ben şahıstan şikayetçiyim” diye konuştu. – İHA
                                                                                                                                   

Editör: TE Bilisim