Organizasyonun en dikkat çeken sonucu ise Menekşe Dönmez’in Antalya şampiyonluğu oldu. 12 Şubat tarihinde gerçekleştirilen müsabakalarda tatamiye çıkan Mahmutlar Halil Ülker Ortaokulu Spor Kulübü sporcusu Menekşe Dönmez, +59 kilo kategorisinde rakiplerini geride bırakarak Antalya birincisi oldu. Final karşılaşmasında ortaya koyduğu teknik performans, maç disiplini ve mücadele gücüyle dikkat çeken genç sporcu, bu sonuçla birlikte 10 Nisan’da Uşak’ta düzenlenecek Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.
ALANYA TAEKWONDOSU ADINA KAZANIM
Elde edilen bu başarı, Alanya taekwondosu adına önemli bir sportif kazanım olarak değerlendirildi. Menekşe Dönmez’in elde ettiği derecede, sporcuların gelişim sürecinde önemli rol oynayan Antrenör Merve Yazıcı Alıcı’nın çalışmaları öne çıktı. Altyapıya verdiği önem, disiplinli antrenman sistemi ve sporcu gelişimine yönelik planlı çalışmalarıyla bilinen Yazıcı Alıcı, bölgeden Türkiye derecesi hedefleyen sporcular yetiştirmeye devam ediyor.
YILDIZ KIZLARDA ALANYA’DAN GÜÇLÜ PERFORMANS
Organizasyonda mücadele eden yıldız kız sporcular Zeynep Çetin ve Zeynep Betül Unan da ortaya koydukları performans ve mücadele gücüyle dikkat çekti. Sergiledikleri maç performanslarıyla antrenörleri ve spor camiası tarafından takdir toplayan sporcular, Alanya taekwondosunun gelecek yıllar adına umut veren isimleri arasında gösterildi.
HEYECAN DEVAM EDECEK
Organizasyon, yıldız kız müsabakalarının ardından yıldız erkekler kategorisi karşılaşmalarıyla devam edecek. Bu etapta da Alanya’yı Mahmutlar Halil Ülker Spor Kulübü sporcuları temsil etmeyi sürdürecek. Türkiye Şampiyonası hedefiyle tatamiye çıkacak sporcuların performansı, Alanya spor camiası tarafından yakından takip ediliyor.
ALANYA’DAN DİĞER DERECELER
Organizasyonda Alanya’dan farklı kulüp sporcuları da kürsü başarısı elde etti. Alanya Budo Spor Kulübü sporcusu Doruk Tekin, Genç Erkekler 68 kilo kategorisinde ikinci olurken, müsabakalarda Rıfat Azakoğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına mücadele etti. İbrahim Yıldırım ise Genç Erkekler 55 kilo kategorisinde üçüncü olarak organizasyonu kürsüde tamamladı. Yıldırım, müsabakalarda 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi adına tatamiye çıktı.




