- Erkan Uysal 

Alanya’da ‘İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. İskeledeki Şelale Meydanı’nda düzenlenen 
46 Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü'nün katıldığı ve Alanya'da ilk kez kurulan fuarda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, gümüş işlemeciliğinden ahşap hediyelik eşyaya ve mobilyadan deri ürünlerine kadar yüzlerce çeşit ürün halkın beğenisine sunuldu.
 

8E720F35 5C8B 4629 B6A8 E4D64E2B0279

Fuara Antalya Valisi Hulusi Şahin, İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Antalya İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Alanya Belediye Meclis üyeleri ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan fuarın açılış konuşmasını yapan Başsavcı Tekin, “Ülkemizin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren 46 ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünün iştirak ettiği ve temel amacı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutukluların işyurdu faaliyetlerine katılımını sağlamak, meslek edindirmek, yeniden suç işlemelerini önlemek ve sorumluluk duygusuna sahip bireyler olmalarını sağlamak suretiyle onları topluma yeniden kazandırmak olan işyurdu faaliyetlerini tanıtmak, işyurtlarında gerçekleştirilen mesleki eğitim çalışmaları ile diğer iyileştirme programlarıyla kamuoyunu bilgilendirmek olan ilçemizde ilk kez yapılacak olan fuarımızda hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıda, tekstil, hediyelik eşya, mobilya ve deri ürünlerinden oluşan yüzlerce çeşit ürün sergilenecek” dedi. 
“200 FARKLI İŞ KOLUNDA ÜRÜN ÜRETİLİYOR”
İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci de, “İşyurtları kurumu hükümlü ve tutukluların cezalarının infazı sırasında işbaşı mesleki eğitimleri verilmek suretiyle meslek edindirmelerini sağlamak ya da var olan mesleklerinin devamını temin etmek amacıyla kuruldu. İşyurtları kurumunun temel amacı cezaları infaz olan hükümlü ve tutukluların insan odaklı bir yapıda iyileştirme temelli bir sisteme dahil edilerek işbaşı meslek ve sanat öğretimi amacıyla topluma yeniden kazandırmak ve onları yeniden gelecek hayatlarına hazırlamaktır. İşyurtları kurumu mobilya, metal, tekstil, gıda, tarım ve hayvancılık ürünleri ile hizmet iş kolları ve eğitimi amaçlı kurulmuş sosyal tesisleri ile dünyaya adeta örnek olan bir yapıya kavuşmuştur. Kurumumuzla 368 işyurdu müdürlüğümüz aracılığıyla yaklaşık 200 farklı iş kolunda bin 700’den fazla atölye ve tesisle işbaşı mesleki eğitimler sırasında yüzlerce ürün üretiliyor. Ülke genelinde 82 satış mağazası ve ceza infaz kurumlarında yer alan kantinlerle birlikte bazı kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda üretimler gerçekleştiriliyor. Yılda ortalama 60 bin civarında işbaşı mesleki eğitimler sırasında gerçekleştirilen üretimlere katılıyor. Bu üretimler sırasında yerli ve milli ekonomiye destek olunuyor. Ülke ekonomisine önemli katkı sağlanıyor. Ayrıca işbaşı mesleki eğitimlerine katılan hükümlü ve tutuklulara gündelik ödeniyor. Elde edilen kardan pay verilmekte ve kısmi sigortaları yapılarak destek olunuyor” diye konuştu.
“EL EMEĞİ, GÖZ NURU ESERLERLE ALANYALILAR İLGİLENECEKTİR”
Vali Şahin de, “Bir şekilde cezaevine yolunuz düşebilir. Bunu son durak olarak görmemek lazım. Herkes ikinci bir şansı hak eder. Cezaevleri bir suçun karşılığı olarak var. Bunun yanında cezaevlerin ıslah, hayata yeniden kazandırma, ikinci şans verme fonksiyonu esas itibariyle var. Bunun bir tezahürü olarak Adalet Bakanlığı’nın çok fedakarene şekilde yürüttüğü faaliyetlerle, cezaevlerinde bulunan hükümlüler, tutuklular sayısı belli olmayacak kadar çok imkanlarla yeni bir şansı edinmesi için hayata hazırlanıyor. Çok geniş yelpazede üretimler yapılıyor. Böylece hem tutuklulara hem hükümlülere ilerdeki hayatlarında çok daha erdemli yaşam sürmeleri ve helalinden kazanç elde edebilmeleri için her türlü imkan sunuluyor. Mesele cezaevin düşmek değil, mesele bundan ders alıp alamamak. Bu fırsatları umuyorum oradaki kardeşlerimiz iyi değerlendirecektir. Ben Adalet Bakanlığı’mıza tekrar Alanya’yı tercih ettiği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Alanya güzel bir coğrafya. Çok güzel bir şehir. Bu şehirde bu tür etkinliklerle şehri kültürel olarak da diğer hususlarda da imar etmek bizim görevimiz. Bu fuar da bunun bir unsuru oldu. Eminim cezaevindeki kardeşlerimizin yapmış oldukları el emeği, göz nuru eserlerle Alanyalılar ilgilenecektir ve güzel bir hafta sonu da böylece geçirecektir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından birlikte kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri ve davetliler standları gezerek satışa sunulan ürünleri incelediler. Fuar 5 Haziran’a kadar 14.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

9E920799 9224 4F06 A219 B8B1814F848C

Alanya eski Kaymakamı Hasan Tanrıseven: Doğru mu yapmışız? Alanya eski Kaymakamı Hasan Tanrıseven: Doğru mu yapmışız?

029C34Fb 2592 4Ed1 8018 0Ff77Fc2A492

                                                                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                                                                                                             

Editör: DAMLA ERCİYAS