Ağustos ayında tatil edilmesine rağmen olağanüstü toplanan Alanya Belediye Meclisi’nde 2024 yılında cari ve yatırım harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den teminat mektubu ile 40 milyon TL kredi kullanılması için belediye başkanına yetki verilmesi ve mülkiyeti belediyeye ait toplam 58 taşınmazın SGK’ya olan borçlara karşılık ipotek verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin mali durumu hakkında bilgiler vererek “Toplamda 4 milyar TL borcumuz var. Bu 4 milyar TL’yi bir çocuk kabul edersek bu çocuk bizden değil arkadaşlar” dedi. 

Avokado üreticilerine hasat uyarısı: Kendi ayağımıza sıkmayalım Avokado üreticilerine hasat uyarısı: Kendi ayağımıza sıkmayalım

AYLIK PERSONEL HARCAMASI 142 MİLYON TL
Detaylı bir şekilde gelir ve giderler üzerine konuşan Özçelik, ağustos ayında İller Bankası’ndan kesinti oranının yüzde 23’ten yüzde 37’ye çıkartıldığını belirterek “66 milyon 960 bin lira  tahakkuk varken belediyemize İller Bankası’ndan 42 milyon lira para gelmiştir. Bizim sadece işçilik giderimiz vergi, SGK’lar dahil bu ay 142 milyon TL’dir” dedi. 

“ÇALIŞAN FAZLALIĞIMIZ VAR”
Özçelik, nisan ayı itibariyle 2 bin 847 personel bulunduğu ve 110 civarında kısmı emeklilik vesair nedenlerle azaldığını aktararak şöyle konuştu: “Bu sayımız maaş olarak karşılayabilecek sayıdan oldukça yüksektir. Nüfusu iki katı olan belediyelerle karşılaştırdığımızda çalışan fazlalığımız vardır. Bu çalışanların 150 civarındaki kısmı son seçim döneminde sisteme dahil olmuştur. Seçim döneminde alındığınız diye kapı dışarı kimseyi koymadık ama bunun sürdürülebilir olup olmadığını da Alanyalılar olarak düşünüp karar vermeliyiz. 

YÜZDE 30 OLMASI GEREKİRKEN YÜZDE 55
Burada asıl olan sürdürülebilirliğin yakalanması lazım. Personel maaşı belediye gelirlerinin yüzde 30’unu aşmamalı. Şuan itibariyle yüzde 55’ini geçmiş durumda. Çalışanlar korksun diye değil, matematiğin pozisyonunu anlatmaya çalışıyorum. Belediyemizin giderlerini azaltabilmeliyiz, gelirlerini yükseltebilmeliyiz ve borcu sürdürülebilir bir hale getirmeliyiz. Bugün biz değil başkası da olsa bu sistem devam ederse bugün karşılaştığımız borçlardan dolayı dışarıdan iş yaptırdığımız, ihale alanlar da parasını alamazsa devlet gibi onlar da gelir icralarını koyalar, bu sistem tıkanır. Dolayısıyla bizim gelir gider dengesini kurup sürdürebilir bir borç yapısı altına girmemiz lazım” dedi. – Kemal Cengiz