Çeşitli yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğu etkinlikle ilgili konuşan organizasyon sorumlusu Julia Alaettinoğlu, dernek olarak her sene Noel Pazarı düzenlediklerini söyledi. Alaettinoğlu, “Burada elde edilen gelirden ihtiyaç sahibi bir okula yardımda bulunuyoruz. Üyelerimiz bir şeyler hazırlıyor ve bunları satıyoruz. Güzel bir gün oluyor. Güneşli havalarda Neol’i kutluyoruz” dedi.
“DEVAM EDECEĞİZ”
Yönetim kurulu üyesi Fatma Özsuer de, “Dernek olarak her sene Noel’i balık hali girişinde kutluyoruz. 22 yıldırt her ulustan insanların yılbaşı yortusunu burada kutluyoruz. Alman arkadaşlarımızın yaptığı pasta, çörekler, meşrubatların gelileri köy okullarına gidiyor. Buna devam edeceğiz” diye konuştu.
“22 YILDIR İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR”
Dernek Başkanı Fahri Yiğit de, “Her yıl olduğu gibi Almanların burada kermesi yapılıyor. Burada kendi yapmış oldukları pastaları, Alman kahvesini ve çeşitli ürünleri satıyorlar. Biriken parayla da 22 yıldır Alanya’daki köy okullarına gerekli olan bilgisayar, masa, sandalye, faks makinesi gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu yıl da Almanlar burada toplandı. Onlar için de güzel bir anı oluyor. Alanya’da bu gibi faaliyetlere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.