Türk turizminde yeni hedef MENA ülkeleri. Yani, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden onlarca ülke. Alanya’nın da hedefi yaklaşık 600 milyon nüfusu ve 4 trilyon dolarlık milli serveti bulunan bu ülkelerden turist çekebilmek. Bu amaçla Antalya’da gerçekleştirilen MENA Ülkeleri Zirvesi’nin bir ayağı ALTSO’nun girişimleriyle önceki gün Alanya’ya taşınmış ve yaklaşık 30 şehirden gelen MENA ülkesi mensubuna Alanya tanıtılmıştı.

ALANYA’YA NASIL BAKIYORLAR

ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTSO Meclis Üyesi Kerim Yılmaz, Antalya’da gerçekleştirilen ve 5 gün süren MENA Ülkeleri Zirvesi’nde Alanya’nın tanıtımı için büyük çaba sarfetti. Kerim Yılmaz, MENA ülkelerinin Alanya ve Türkiye’ye bakış açılarını, Antalya ve Alanya’da gerçekleştirilen zirve ile ilgili izlenimlerini bu akşam Alanya Televizyonu ATV’de yayınlanan Haber Masası programında anlatacak. Ayrıca bu yıl ALTAV’ın yurt dışında gerçekleştirdiği 25 uluslar arası fuarın hemen hemen tamamında görev alan Kerim Yılmaz, yeni turizm sezonu ile ilgili ön görülerini, Rusya krizinin Alanya’ya yansımalarını da canlı yayında değerlendirecek. 

ALTIN KEMERLİ GÜREŞ AĞASI

Aynı zamanda Alanya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayan Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri’nde iki yıldır ağalığı kimseye kaptırmayan işadamı ve turizmci Kerim Yılmaz, kendisi ile ilgili bilinmeyenleri de Haber Masası programında anlatacak. Alanya’da, “Kasımoğlu” lakabıyla tanınan Kerim Yılmaz, Alanya’nın ticari ve ekonomik yapısıyla ilgili düşüncelerini de programda dile getirecek. Deneyimli iki gazeteci Ahmet Tunç ve Refika Akgül’ün sunduğu Haber Masası, bu akşam saat 20.30’da ATV ekranlarında olacak ve program www.alanyatelevizyonu.com.tr adresinden de canlı olarak izlenebilecek. 

 

Editör: TE Bilisim