Süper Lig’in lideri Alanyaspor, 6. Hafta maçınca sahasında Karagümrük’ü 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Ligde üst üste üçüncü galibiyetini elde eden teknik direktör Çağdaş Atan yönetimindeki Alanyaspor, puanını 16'ya yükseltti. Alanyaspor ligin ilk 6 haftasında rakip fileleri toplam 15 kez havalandırdı. OPTA verilerine göre Süper Lig'in ilk 6 haftaları itibarıyla Alanyaspor'dan (15) daha fazla gol atan son takım 16 gol ile 2015/16'da şampiyon olan Beşiktaş'tı.
OTORİTELERİ SARSTI 
Cisse, Fernandes, Djalma, N'Sakala, Welinton gibi yıldızlarını tek tek kaybeden, ‘spor otoritelerinin’ düşüşe geçmesini beklediği Alanyaspor, yeni transferleri ile bütün tahminleri alt üst etti. 
Alanyaspor 4 yıl önce geldiği Süper Lig'de sürekli üzerine koymaya devam ediyor. 
DAVİNSON KRALLIĞA OYNUYOR
Ligin en çok gol atıp, en az yiyen takımı olan turuncu yeşilli ekip, bu sezon sadece Davidson'un bonservisi için para harcayarak, Vitoria Guimares'e 1 milyon Euro ödemişti. Kalitesini gösteren Davidson 6 maçta 6 kez ağları sarsarak çarpıcı bir performansa imza attı ve gol krallığında zirveyi aldı. Lig başlarken 15 gol hedefi koyan Davidson, artık daha fazlasını istediğini söyledi. 
TRANSFERDE DE LİDER
Alanyaspor, son 3 sezonda transfere toplamda 7 milyon Euro harcadı. Turuncu-yeşilliler, bonservis kazancı olarak da hanesine 14,5 milyon Euro yazdırdı. Böylece toplamda 7,5 milyon Euroluk bir artıya geçiş de oldu. – Haber Merkezi 
 

Editör: TE Bilisim