Süper Lig'de 2020-2021 sezonuna deplasmanda Sivasspor galibiyetiyle başlayan Alanyaspor, devreyi Ankaragücü ile evinde oynadığı maçla tamamladı. Turuncu yeşilliler Ankaragücü’nü muhteşem geri dönüş ile 4-3 mağlup ederek puanını 34’e yükseltti. Alanya temsilcisi, devrede 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. 
DEPLASMANDA 5, SAHASINDA 1 MAĞLUBİYET
Bu sezona Teknik Direktör Çağdaş Atan yönetimiyle başlayan takım, 12 hafta lider olduğu ligde fikstürün sıkışmasından dolayı üst üste deplasman mağlubiyetleri aldı. 10. hafta Gençlerbirliği deplasmanında başlayan mağlubiyetler Göztepe, Denizlispor, Gaziantep ve Fenerbahçe deplasmanları ile sürdü. 
Turuncu yeşilli takım evindeki tek mağlubiyetini ise Kasımpaşa karşısında kaldı. 
BİR TEK FENERBAHÇE’Yİ YENEMEDİ
Alanyasppr, ligin ilk yarısında 4 büyük takıma karşı oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de yenilgi aldı. Ligin 5. haftasında deplasmanda Galatasaray’a konuk olan turuncu yeşilliler sahadan 2-1 galip ayrıldı. Ligin 7. haftasında iç sahada Trabzonspor’u ağırlayan Alanya ekibi 1-1 berabere kaldı. 12. haftada bu kez Beşiktaş’ı ağırlayan Alanyaspor, sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. Turuncu yeşilliler 17’inci haftada ise Fenerbahçe deplasmandan 2-1 mağlup ayrıldı. 
SAHASINDA 23, DEPLASMANDA 11 PUAN TOPLADI
Alanyaspor, 34 puanın, 23’ünü iç saha maçlarında toplarken, 11 puanı ise deplasmanda oynadığı maçlarda kazandı. Turuncu yeşilli takım sahasında oynadığı 10 mücadelede 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi elde ederken, deplasmanda ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.
GOLLER DE ALDIĞI PUANLARLA AYNI
Alanyaspor oynadığı maçlarda rakip filelere 34 gol atarken, kendi filesinde 20 gol gördü. Turuncu yeşilliler attığı 34 golün 23’ünü sahasında, 11’ini ise deplasmanda kaydetti. İç saha ve deplasmanda aldığı puanlarla attığı gollerin aynı olduğu takım, ilginç bir tesadüfe de imza atmış oldu. 
Alanyaspor’un bu sezon ligde oynadığı maçlarda Hatayspor'a karşı 6-0 kazandığı karşılaşma en fazla gol attığı maç oldu. 
DAVİDSON VE BAKASETAS’TAN 7’ŞER GOL 
Ligde atılan 34 golde Davidson ve Bakasetas, 7’şer gollük katkı ile takımda lider durumdalar. Babacar 6, Adam Bariero 4, Moubandje 3, Salih Uçan ve Caulker 2’şer, Mustafa Pektemek, Berkan Kutlu ve Tayfur Bingöl’ün de 1’er golü bulunuyor. 
Alanyaspor, bu sezon 5 kez penaltı kullandı. Babacar 1 penaltı kullanırken Bakasetas kullandığı 4 penaltının sadece 1’ini kaçırdı. 

ÖZEL HABER- Kemal Cengiz 

Editör: TE Bilisim