Süper Lig'in 6. haftasında Alanyaspor, sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Maça baskıyla başlayan Alanyaspor, ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi yokladı. Misafir ekibin kontrataklarını da savuşturan turuncu yeşillilerin sayısız denemesi sonuç vermedi. Sonlara doğru temponun iyice düştüğü ilkyarıda gol sesi çıkmadı. 
İki takımda da oyuncu değişikliği yapılmadan başlanan ikinci yarıda Alanyaspor aradığı golü 65’inci dakikada buldu. Sol kanattan Zidene Ferhat’ın içeri gönderdiği ve savunmadan seken topu kontrol eden Efecan Karaca, oyuna 61’inci dakikada giren yeni transfer Ahmed Hassan’a gönderdi. Mısırlı forvetin kafa vuruşuyla top ağlarla buluştu. 
Bu golle 1-0 öne geçen Alanyaspor’un sevinci kısa sürdü. 69’uncu dakikada Yasin Güreler’in penaltı noktasından aşırtma vuruşu ile top kaleci Runarsson’un üzerinden aşarak skora denge getirdi. 1-1 eşitlikle devam eden karşılaşmada her iki takım da tehlikeli ataklara girişerek skoru kendi lehlerine çevirmek için büyük mücadele sarf etti. 
Karşılaşmanın 87’nci dakikasında kontratağa çıkan Alanyaspor’da yine ilk maçına çıkan yeni transfer Ivan Cavaleiro’nun ortasına gelişine vuran Efkan Bekiroğlu skoru 2-1’e getiren golü kaydetti. 
Bu sonuçla 4 maç sonra hanesine 3 puanı yazdıran Alanyaspor, toplam puanını 8’e yükseltti. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim