Avrupa kupalarına katılmak için 5’incilik mücadelesi veren Alanyaspor, Süper Lig’in 39. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Maçın ilk dakikasında Kasımpaşa’dan Haris Hajradinovic’in kramponu elmacık kemiğine çarpan Salih Uçan, maça devam edemedi. 
Turuncu yeşilli ekip bu nedenle zorunlu değişiklikle maça başladı. Maça etkin başlayan taraf olan Alanyaspor’da Efecan’ın filelere ulaşan bir şutu ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Yine Efecan, Berkan’ın şutları kalenin üstünden dışarı giderken, Bareiro’nun şutunda top kaleci Ertuğrul’da kaldı. 
Fırsatları değerlendiremeyen Alanyaspor, maçın 36. dakikasında Hajradinovic’in uzak köşeye yerden vuruşunda topu filelerinde gördü. 
Beraberlik arayışlarına başlayan turuncu yeşilli ekip, 45+3. dakikada Thelin'in golü ile ilkyarıyı 2-0 mağlup tamamladı. 
İkinci yarıda oyunun hakimiyetini rakibe bırakan Alanyaspor, 60’ıncı dakikada Hajradinovic’in penaltı noktası çevresinden vuruşunda kalesinde 3’üncü gol ile tanıştı. 
Davidson ve Efkan’ın gol arayışlarında topun filelerle buluşmasına kaleci Ertuğrul engel oldu. 
Sahadan 3-0 mağlup ayrılan Alanyaspor, 57 puanda kalarak 5’incilik mücadelesi verdiği rakipleri karşısında büyük bir avantajı kaçırdı. 
Kasımpaşa ise 40 puana ulaşarak düşme hattının 2 basamak üstüne çıktı. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim