Süper Lig’in 2021-22 sezonu öncesi ilk 11’de oynayan Bakasetas, Siopis, Tzavellas, Salih Uçan, Caulker, Berkan Kutlu gibi futbolcularını büyük takımlara gönderen ve yerine yaptığı transferlerle adeta yeni bir takım kuran Alanyaspor’da kadroda uyum sorunları aşılamadı. İlk hafta 1-0’lık Başakşehir galibiyetinin ardından 4-1’lik Altay, 5-0’lık Hatayspor mağlubiyetleriyle Teknik Direktör Çağdaş Atan ile yollar ayrıldı. 
Yeni teknik adam arayışına başlayan turuncu yeşilli takım için spor camiasında birkaç isim konuşulmaya başlandı. 
FARİOLİ İSMİ ÖNE ÇIKIYOR 
Bu isimlerden birisi de geçen sezon Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan’ın yardımcılığını yaparken 21 Mart’ta Karagümrük’e teknik direktör olarak transfer olan İtalyan antrenör Francesco Farioli. 
Farioli’nin hâlâ Karagümrük’te görevine devam etmesinden dolayı Alanyaspor yönetimince etik olmayacağı düşüncesi ile teklif götürülmesi beklenmese de diğer isimler arasında öne çıkıyor. 
GİDİNCE DÜŞÜŞ BAŞLAMIŞTI
Sezonun ilk 29 haftasında 8 mağlubiyeti olan takım Alanyaspor, Farioli’nin gitmesi ile geriye kalan 11 maçta 6 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 3 galibiyet alarak üst sıralardan düşerek ligi 60 puanla 7’nci sırada tamamlamıştı. 
Farioli, teknik direktör olarak başladığı Karagümrük ise 10 maç 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 60 puan toplayıp sırasını 8’e yükseltmeyi başarmıştı. Bu durum Atan’ı eleştiren Alanyaspor taraftarlarınca “Keramet Farioli’de miydi?” yorumlarına neden olmuştu. 
Yeni sezonda da farklı skorla mağlubiyet yaşayan Alanyaspor’da fatura Çağdaş Atan’a kesilince gerek Alanya’da gerekse Karagümrük’te görevdeyken başarıya direkt etkisi olan Fairoli’nin Alanyaspor’a gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. – Kemal Cengiz 
 

Editör: TE Bilisim