350 metre yüksekliğe sahip Yassıtepe’den atlayış gerçekleştiren sporcular Kleopatra Plajı'nın batısında bulunan alana iniş yaptı. 30 ülkeden 120 sporcunun katıldığı şampiyonada sporcular hedef tahtasında çemberin merkezine iniş yapmaya çalıştı. 5 etaptan iki gün süren şampiyonada sporcular 6’şar atlayış yaparak en düşük puanı almaya çalıştı. Şampiyonanın ikinci gününde dereceye girenler belli oldu. Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasında birinci Romanya’dan George Cotet, ikinci Slovenya’dan Matjaz Sluga, üçüncü ise Bulgaristanlı Valery Tzvetanov oldu.

“SPORCULAR ŞAMPİYONADAN KEYİF ALDI
Yarışma organizatörü Ergün Ulu, Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasının final ayağını tamamladıklarını belirterek şampiyonaya ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile ortaklaşa organize ettiklerini söyleyen Ulu, sporcuların şampiyonadan keyif aldığını vurguladı. 
“YARIŞMAYI KAZANACAĞIMI HİSSEDİYORDUM”

Şampiyonayı birinci olarak tamamlayan George Cotet, “İlk kez Alanya’ya geldim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Burayı çok beğendim. Atmosfere çok güzeldi, tekrar gelmeyi düşünüyorum. Yarışmayı kazanacağımı hissediyordum. Öyle de oldu” diye konuştu. Mehmet AL

Editör: TE Bilisim