BÜLENT TİMURLENK: 8 maç sonunda namağlupsanız, ligin en çok gol atan ve az gol yiyen takımıysanız teknik direktörünüz işini layığıyla yapmış demektir. Bu fikstürün içinde Sivas, Galatasaray ve Trabzonspor gibi güçlü rakiplerle oynarken kalesinde sadece 3 gol gören Alanya, kaliteli futbolcular kadar yüksek taktik uygulamasıyla da alkışı hak ediyor. Çağdaş Atan'ın takımının önünde Beşiktaş maçına kadar kağıt üzerinde favori olduğu Konya, Gençlerbirliği ve Göztepe maçları var. Yüzde 70'e varan topa sahip olma oranını deplasmandaki Galatasaray maçı da dahil olmak üzere 15+ hücumla süslüyorlar. Bunu Antalya maçında 10'a düşürdüler ama rakibin 10 kişi kalması 2-0'lık galibiyeti getirdi. İştah kaybı devam ederse güvenebilecekleri bir savunmaları var ama eminim Çağdaş Atan da Antalya maçındaki 10 hücum istatistiğine kafayı takmıştır.
LEVENT TÜZEMEN: Alanyaspor Kulübü sadece oyuncu parlatmıyor, hocaları da vitrine çıkarıyor. Sergen Yalçın ve Erol Bulut, Alanya vitrininde parladı. Çağdaş Atan da Alanya vitrinine çıktı. Yeni alınan oyuncuların uyum sorunu yaşamadan ortaya koydukları performans göz kamaştırıyor. Bu başarının altında doğru oyuncuları transfer eden, hedefi olan teknik adamları takımın başına getiren Başkan Hasan Çavuşoğlu'nun gerçekten büyük payı var. Alanyaspor tam bir cazibe merkezi oldu. Hedefi olan ya da yeniden ayağa kalkmaya çalışan oyuncular öncelikle Alanyaspor'u seçeceklerdir. Alanyaspor'un liderliği ve başarısı tesadüf değil, doğru planlamanın, doğru hocaları ve oyuncuları tespit etmenin ürünüdür.
GÜRCAN BİLGİÇ: Alanyaspor kendi düzenini buldu. Her maçı hak ederek kazanıyorlar. Rakiplerin zayıf yönlerini ısrarla zorlayıp, gedik açıyorlar. Kazanarak, birlikteliklerini de güçlendirdiler. Bir ekibin inanarak oynamaya başlaması en büyük avantajı. Kendi düzenlerine sabrı da eklemeyi başardılar. Lige renk ve iddia katan, en sempatik kadro var karşımızda.
FATİH DOĞAN: Alanya'da hoca değişiyor, futbolcular değişiyor ancak başarı çizgisi değişmiyor. Bunda Başkan Hasan Çavuşoğlu'nun imzası var. Pro lisansı olmayan Çağdaş Atan'a inanmak, potansiyeli görmek ve takımı vermek kolay iş değil. Beşiktaş'a, Fenerbahçe'ye oyuncular satıp yenileriyle yine zirveye oynuyor. Bu sene büyük oynuyorlar. Şampiyonluk hedefini dillendiren cesur bir teknik adam var. Genç ve cesur ama oyun felsefesi sağlam. Hücumu düşünüyor. Rakiplerini haklı galibiyetlerle yeniyor. Şampiyonluk kolay değil ama sonuna kadar yarışın içinde olacaklarına inanıyorum. – Haber Merkezi 
 

Editör: TE Bilisim