Süper Lig'in 17. Haftasında Fenerbahçe’ye konuk olan Alanyaspor, sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Maça hızlı ve baskılı başlayan sarı lacivertli ev sahibi golü çok erken buldu.  Ozan Tufan’ın pası ile 12. dakikada Sinan Gümüş sol çaprazdan arka direğe yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla biterken ikinci yarıda Alanyaspor beraberlik golünü aradı. 
MARAFONA PENALTIYI KURTARDI 
67. dakika Enner Valencia’nın kaleci Marafona ile çarpışması sonrası maçın hakemi Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. Valencia’nın kullandığı penaltı Marafona kurtararak gole izin vermedi. 
3 DAKİKA SONRA GELDİ
Ancak dakika 70’de yine Ozan Tufan’ın kaptığı topta, Pelkas ceza alanı içinde topa dokunarak farkı 2’ye çıkaran golü attı. 
BABACAR PENALTIDAN ATTI 
Baskısını iyice artıran Alanyaspor, aradığı golü penaltıdan buldu. Dakika 81’de duran topta Sadık'ın Babacar’a müdahalesine hakem Meler, penaltı dedi. Penaltı noktasına geçen Babacar topu ağlara göndererek farkı 1’e indirdi.
ALTAY GEÇİT VERMEDİ
6 dakika uzatmanın verildiği maçın son anlarında Alanyaspor, beraberlik arayışlarını sürdürdü. Üst üste ataklar yapan turuncu yeşilli oyunculara kaleci Altay geçit vermedi. 2-1 sonuçla biten maçta 3 puan alan Fenerbahçe puanını 32 çıkararak 2. Sıraya yükseldi. Alanyaspor ise 30 puan ile 4’üncü sırada kaldı. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim