Melik EVREN

PTT 1. Ligde mücadele eden ve haftayı 3. Sırada tamamlayan Alanyaspor’un Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, eberjisini ve gücünü topraktan aldığını vurguladı. Her maçtan sonra sera yada yaylalara giderek toprakla buluştuğunu anlatan Hasan Çavuşoğlu, Türkler Mahallesi’nde bulunan seralarında yada yaylalardaki evlerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin dallarından toplana çalışmalarına bizzat kendisi de katılıyor. Çocuk yaşta iken amele başı olarak babası tarafından görevlendirildiğini, bu nedenle bunun bir alışkanlık hale geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Biz her şeyden önce yörük ve köylü çocuğuyuz. Hayatımız toprak ve hayvancılığın içerisinde geçti. Haliyle zamanında dağlara çıkarak keçi ve koyun da otlattık. Tarım arazilerinde bedenen çok çalıştık. Traktörün üzerinde günlerce çift sürerdik. Günlük 2-3 saat uykuyla atutunduk hayata. Bundan dolayı saat kurmasını bilmem. Gece saat 05.00’te uyusam saat 07.00’de yine kalkarım. Gece saat 05.00 bir yere gideceksem, o saatte kalkar giderim. Bu benim çocukluğumdan kalma bir alışkanlık. Bizim ailemizde de bu yapı hep vardı ve hala devam ediyor. Buna bizi babamız ve rahmetli annemiz alıştırdı. Bizde çocukluğumuzdan bu yana ilke haline getirdik ve böyle devam ediyor” diye konuştu. 

TOPRAKTAN ÖLÜNCEYE KADAR KOPMAYACAĞIM

Topraktan hiçbir zaman kopmak istemediğini dile getiren Çavuşoğlu, “11 yaşında başladım bahçe işlerine. Babam ben 13 yaşındayken 60-70 tane işçinin başına amele çavuşu olarak koyardı. 13 yaşındayken bahçe de 70-80 kişiyi yönetirdim. Sebze meyve ekimlerinin başında da dururdum. Topraktan her zaman enerji aldım. Biz çok çalışıyoruz, sabah erkende kalkıp işimizi takip ediyoruz. Yani her yere yetişmeye çalışıyoruz. Toprak bizim her zaman hobimiz. Toprağın içinde yetiştik. Yaylalarda evlerimiz var, oralarda da fidelerimizi yetiştiriyoruz. Ben fide yetiştirmeyi çok seviyorum. Toprakla uğraşmayı her zaman çok sevdim. Sağlığımız yerinde olduğu sürece de toprakla da uğraşacağız” şeklinde konuştu.

BATMIŞ VE BİTMİŞ BİR ALANYASPOR’U SÜPER LİGE DOĞRU GÖTÜRÜYOR

Batmış ve kayyuma gitmek üzere olan Alanyaspor’u 2011 yılında devralan ve bugün PTT 1.Lig’de başarılı bir ivme kazandırarak süper lige taşıma hedefinde olan Başkan Hasan Çavuşoğlu, Alanyaspor’un süper ligde oynayacak gücü olduğunu vurgularken, şunları söyledi: “Alanyaspor’u biz 2011’de aldık. O zaman takım kayyuma gitmesin diye bir genel kurul yapılmıştı. Mevlüthan’ın başkanlığında, Bilal Gömeç kardeşim dışarıdan girmişti. Süre kazanılması için 7-8 kişilik gazeteci arkadaşlardan oluşan geçici bir yönetim kurulu yaptık. Bu süreçte de yine bir aday çıkmayınca dönemin kaymakam Hulusi Doğan ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkan olmamızı istedi. O zamanlarda aklımızda öyle bir şey yoktu aslında. Çalışma yapıp destek vereceğimizi söyledik. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bakan iken, bir başka Bakan Egemen Bağış ile birlikte Alanya’ya geldiler ve eski başkanlarımızı da toplayarak, Alanyaspor’a başkan adayı aradılar. Ama bu olay daha sonra gelişmedi. Bu arada bakan bey Kaymakam beye ve Belediye Başkanı’na ‘Bu işi götürebilecek bir başkan bulun, bizde gereken desteği verelim’ demişti. Kulüp o zamanlar tamamen batmış durumdaydı. Çok borcu vardı, transfer yasağı vardı, 100 küsur tane icra dosyası vardı. 80-90 tane oyuncu transferi yapılmış ama bunların hiçbirine doğru dürüst ödemesi yapılmamış ve sezon sonu serbest kalmış. Yani biz geldiğimizde kulüpte de futbolcu da yoktu. Tabi şehrin büyükleri bizden rica edince, bizde kabul ettik. İyi bir yönetim oluşturduk arkadaşlarla. Halen çok iyi bir yönetimimiz var. Takım bu duruma geldiyse iyi bir yönetim ve en başta düğmeye basan Bakanımız Mevlüt Bey’in destekleriyle oldu. Zaten Mevlüt Bey en başta önceki yönetime ‘Bu takım bu şekilde gidemez, yeter artık bırakın bu takımı” demeseydi, takım şu anda amatör ligde mücadele ediyor olacaktı. Bize görev verildi. Başkan seçildik ve 71 kişilik bir yönetim kurulu oluşturduk. Bir ay içerisinde 1 milyon 150 bin liralık borcu hep birlikte topladık ve nakit olarak ödedik. Transferin önünü açıp, kadro oluşturduk. Önümüzde büyük bir hedef yoktu. Orta sıralarda mücadele etmek vardı. Önce bu kulübün borçlarını bitirelim diye karar almıştık. Şehrin dinamikleri ve büyükleri ile devamlı istişare halinde olduk. Tabi yapılan bu işlerin tamamının takım kaptanlığını sayın Bakanımız Mevlüt Bey üstlendi, bizi yönlendirdi, maddi ve manevi destek verdi ve halada büyük destekleri var.

ÜÇÜNCÜ SENEMİZE BORCU BİTİREREK KASAMIZDA BİR MİKTAR PARAYLA GİRDİK

 Neticede koyduğumuz iki yıllık hedefte ligi hem orta sıralarda bitirdik, hem de Alanyaspor’un geçmiş borcunu ödedik. Üçüncü senemize de kasamızda bir miktar parayla girdik. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla toplanarak ilk üç yıl bir hedef koyduk, bu takımı artık bir üst lige, PTT 1. Ligi’ne taşıyalım istedik. Artık Alanyaspor’un hakettiği yerin orası olduğu noktasında yönetim kurulu arkadaşlarımızla fikir birliği yaptık. Tabi başta Mevlüt Bey olmak üzere, şehrimizin büyüklerine de danıştık. Alanyaspor’un bir üst lige çıkmasıyla ilgili mücadelemize başlamış olduk. Bu mücadelemizi verirken çok büyük paralar da harcamadık. Bütçemize göre hareket ettik. Bir teknik heyet ile futbolcu kadrosu oluşturduk. Futbolculara verdiğimiz sözlerde hiçbir zaman geri adım atmadık. Futbolcu ve teknik ekibimize ne sözü verdiysek her zaman yerine getirdik. Sezon sonunda da Rabbim nasip etti ve şampiyon olduk. PTT 1. Ligi’ne çıktık. Bu lige çıktığımızda da arkadaşlarımızla, biz bu lige yeni çıktık. Yapacağımız tek şey, bu ligde kalıcı olmak. Bu ligde adından söz ettiren ve adına yakışır bir takım olmak şeklinde karar almıştık. Geçen sene bunu başardık. Hem kulübümüzü borçlandırmadık, hem ligde iyi mücadele ettik. Lige renk kattık. Adından söz ettirdik. Uluslar arası alanda da Alanya ve takımımızdan çok söz ettirdik. Alanyaspor’un hem ivme kazanması, hem güven kazanması, hem de iyiye doğru gitmesi açısından önemli başarılara imza attık. Dolayısıyla turizme katkısı da olduğunu düşünüyoruz, bunu kimse inkar edemez. Şahktar Donesk ile özel bir maç yaptık. Yani Ukrayna’da bile Alanya konuşuldu. Bu bile çok büyük bir reklam. Ama maalesef şehrin bazı dinamikleri bunun farkında değil. Bunun farkına varmaları lazım. Bu şehir hepimizin. Başka Alanyaspor yok. Bir tane Alanyaspor var. Dolayısıyla Alanyaspor neden Süper Lig’de mücadele etmesin. Bu Alanyaspor nasıl PTT 1. Ligi’nde başarıyla mücadele ediyorsa, Süper Lig’de de mücadele edebilir. Orda da mücadele edecek gücü var. Süper Lig’de de gerekeni yapar. Alanyaspor’un bu gücü var. Alanyalıların da bu gücü var. Bu da bir ekip çalışması ile ekonomik düzeyin biraz  daha iyileştirmesi ile olabilir. Biz geçen sene Play-Off’ta elendik. Ligi üçüncü bitirmemize rağmen, ilk iki takım çıktığı için çıkamadık. İlk üç çıksa biz yine çıkmış olacaktık. Play-Off’ta da şansız bir maç çıkardık ve elendik. 

BU SENE ADINDAN SÜREKLİ SÖZ ETTİREN BİR TAKIM OLDUK

Bu sene başında da arkadaşlarımızla kaldığımız yerden devam edelim istedik. Çok mütevazi ama başarılı olacak bir takım kurmaya karar verdik. Adından söz eden bir takım kurduk. Tabi çok büyük paralar harcayan, çok büyük transferler yapan kulüpler var. Biz bu kulüplerle yarışıyoruz. Kaldı ki biz bir ilçe takımıyız. Lige baktığımızda takımların bir çoğu süper ligi görmüş takımlar, çok iyi takımlar. Ama bizde Alanya’yız ve Alanyaspor’uz. Bir gücümüz var. Yine bu ligde adımızdan söz ettirmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de hem mütevazı hem adından söz ettiren ve renk katan bir takım olarak mücadelemizi devam ettirmek istiyoruz. Bu sene ligin başında kötü sonuçlar aldık. İyi çıkışlar yapamadık. Bunun sebebi de Erhan Altın hocamızın futbolculara kendini küstürmesi ve iyi istişare kurmaması, takımda biraz zayıf kaldı. Neticesinde hocayla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.

KALPARLA SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORDUK  

 Geçen sene bazı şansız açıklamalarından dolayı Hüseyin Kalpar hocamızla yollarımızı ayırmıştık, o gün öyle gerektiriyordu, ayrılmıştık ve helalaşmıştık ama hiçbir zaman kırgın değildik. Sürekli görüştüğümüz ve istişare ettiğimiz hocamızdı. Bütün ayrıldığımız hocalarımızla da öyleyiz. Sonuçta Hüseyin Kalpar Hocamızla yeniden anlaştık. Öyle olması gerekiyordu çünkü Hüseyin hoca geçen seneden takımı tanıyan, futbolcuları da bilen biriydi. Futbolcularla arası çok iyi olan ve yönetim, futbolcu arasında diyaloğu çok iyi kuran bir isim. Neticede yönetimle öyle karar aldık ve Kalpar Hocamızla anlaştık. İsabetli bir karar aldığımızı düşünüyoruz. Hüseyin hocam geldikten sonra başarılı bir çıkışımız oldu”  

ALANYASPOR’A TAM DONANIMLI TESİS 

Alanya Belediyesi ile son derece uyumlu çalışıyoruz. Buradan ben Adem Murat Yücel Başkanımıza bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Oba Stadyumu ekibine de teşekkür ediyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de çok büyük destekleri oldu. O’na da çok teşekkür ediyoruz. Bize her türlü desteği veriyor. Alanyaspor’a 12 milyon liralık yeni bir tesis yapacaklar. Bunun hazırlığı içerisindeler. Alanyaspor’a donanımlı bir tesis yapacaklar. Bir tane otobüs sözü verildi. İnşallah devre arasında yeni otobüsümüz de gelir. Bu noktada, kardeşim olan bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteği her zaman oldu ve devam ediyor. Sadece bu hafta içerisinde takıma 750 bin lira nakti güç sağladı. Geçen sene yine 1.5 milyon lira katkısı olmuştu. Bu senede şu ana kadar 1.5 milyon liralık desteği oldu. İnşallah bu sene de en az 2 milyon lira nakit para desteği olacak. Forma reklamı, göğüs reklamı olsun, hepsinde Mevlüt Bey’in büyük destekleri var. Her türlü yoğunluğuna rağmen Alanyaspor’a çok büyük destekler veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz yönetim olarak. Bu yıl Alanyaspor’un daha başarılı olması için tüm ekibimizle mücadelemiz devam edecek.” 

 

Editör: TE Bilisim