Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dışında tüm isimler değişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 28. Dönemde kabine dışında kaldı. Siyasi hayatına AK Parti Antalya Milletvekili olarak devam edecek olan Çavuşoğlu, yeni kabine mesajında "Cumhurbaşkanlığı yeni Kabinesi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Aynı kabinede birlikte çalışmaktan gurur duyduğum tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni kabinemize başarılar diliyorum. Türkiye Yüzyılı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde durmak yok, yola devam" ifadelerine yer verdi.

CHP lideri Özel: “Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmaz” CHP lideri Özel: “Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmaz”


BAŞKAN YÜCEL'DEN YENİ KABİNE YORUMU
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yeni kabinenin ardından yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tasvipleri ile oluşturulan yeni kabine üyelerini kutluyor, görevlerinde sonsuz başarılar diliyorum. Bugüne kadar görev yapan değerli bakanlarımıza verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 
SOYLU VE ÇAVUŞOĞLU'NA ÖZEL TEŞEKKÜR 
Başkan Yücel ayrıca yeni kabinede yer almayan Süleyman Soylu (İçişleri) ve Mevlüt Çavuşoğlu'na (Dışişleri) özel olarak teşekkür etti.  Yücel, Soylu'ya "Sayın Bakanım, büyük emeklerinizden dolayı sizlere minnettarız. Bu davayı sahiplenmenizi, her zaman hiç düşünmeden gövdenizi taşın altına koymanızı asla unutmayacağız. Allah razı olsun." derken Çavuşoğlu da "Sayın Bakanım ülkemize, bölgemize ve Alanya’mıza kattığınız saymakla bitmeyecek hizmet ve destekleriniz için size sonsuz teşekkür ederiz. Allah razı olsun" iradelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim