Tam kapanma sürecinin sona ermesinin ardından İçişleri Bakanlığı’nın 1 Haziran’a kadar sürecek kademeli normalleşme planına göre sokağa çıkma yasağı hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında ve hafta sonu tam gün devam ediyor. Ancak vaka sayılarında ciddi azalma ile sezon için umutlanan turizm esnafı, saat kısıtlamasının kaldırılmasını istiyor. 
Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer’i ziyaret eden MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğa, turistlerin alışveriş yapabilmeleri esnafın için en azından 1 saat daha açık kalmasını talep etti. Ürkmezer ise konuyu Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya ileteceğini belirtti. 
Türkdoğan, ziyaretinden ardından şu açıklamayı yaptı: “Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’i makamında ziyaret ederek, Covid-19 salgın sürecinde zor günler geçiren turizm esnaflarımızın tespit ettiğimiz sorunlarını ve taleplerini ilettik. Turizm esnafımızın, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saat 21.00’e kadar dükkanların açık olması ve yemek saatinden sonra en azından bir saat de olsa turistlerin alışveriş yapabilmeleri talebini ilettiğimiz Sayın Kaymakamımız konuyu Antalya Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’ya ileteceklerini beyan ettiler. İlgisi ve misafirperverlikleri için Sayın Kaymakamımıza teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilisim