Zuhal Sirkeli: Köy Enstitüleri çağımız koşullarına uyarlanmalı Zuhal Sirkeli: Köy Enstitüleri çağımız koşullarına uyarlanmalı

AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Antalya Milletvekili Adayı Kuddusi Müftüoğlu, AGC'yi ziyaret ettiler. AGC’de gazeteciler ile bir araya gelen Türel, Toklu ve Müftüoğlu’na partililer de eşlik etti. Ziyarette konuşan AGC Başkanı Gaye Coşkun, 3 isme seçim dönemindeki çalışmaları için kolaylıklar diledi. 
“DENEYİMLERİMİ AKTARIP SONUÇLANDIRACAĞIM”
Ardından konuşan Müftüoğlu da, “Bu dönemde AK Parti Milletvekili Adayı olarak karşınızdayım. Alanya ve bölgenin sorunlarını bilen biri olarak bulunuyorum. Seçilirsek TBMM’de hem Alanya hem Antalya hem de Türkiye’nin sorunları ile ilgili çok sıkı bir çalışma içerisinde olacağız. Hem spor adamı hem de şehir plancısı kimliğim var. Ülkemizin sorunlarından birisi kentlerimiz, planlarımız diğeri de spor dünyası. Seçilirsem bu sürece kadar yaşadığım deneyimleri en iyi şekilde aktarmak ve sonuçlandırmak için çalışmalara başlayacağız. Alanya’da bize olan sevginin ve değerin farkına varmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. 


AK PARTİ’NİN GİTMESİ İÇİN ELLERİNİ OVUŞTURUYORLAR”
14 Mayıs’taki seçimi Türkiye’nin kazanımlarını devam ettirip ettirmeyeceği veya duraksamaya uğrama ihtimalinin göz önünde olabileceği bir dönem olarak gördüklerini ifade eden Türel de, “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere son 20 senede hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarda özellikle milli kazanımlarımızı birçok kesim takdir ediyor. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen çevreler bunu büyük bir endişe ile izliyor. Tankımız, topumuz, tüfeğimiz, yerli aracımızla, kendi petrol, doğal gaz arama gemilerimizle, nükleer santralimizle artık Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye bağımsız bir ülke oma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor. Bu konuda 14 Mayıs önemli bir dönemeç. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen çevreler Cumhurbaşkanı’nın ve AK Parti iktidarının adeta gitmesi için ellerini ovuşturuyor. Cumhurbaşkanı’mız ‘Terörle mücadele AK Parti ile devam edecek’ diyor. Terörist başı, eli kanlı katilleri serbest bırakacağız diye 6’lı Masa’nın liderlerinden beyanatlar hatırlıyoruz. Bu kazanımlarımızı, bu ülkenin kazanımlarında en büyük köşe taşları, dönemeçleri olarak görüyoruz. Bu kapsamda 14 Mayıs’ın ben adeta bir milli maç olduğunu düşünüyoruz. Bir tarafa milli takımımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde masaya çıkacak. Öbür tarafta da söylemlerine baktığımızda bir gayrimilli anlayış sahada mücadele gösterecek” diye konuştu.
“GELDİK, YİNE BİR NEFER OLARAK ÇALIŞIYORUZ”
Ziyarette Türel’e AK Parti’den Antalya Milletvekili Aday Adaylığı için başvurmasına rağmen aday listesinde yer almama sebebinin 2024’teki seçimde büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterileceği ile ilgili soru da soruldu. Türel, “Her görev ayrı ayrı değerlidir. Nefer olmak bence çok daha değerlidir. Aday adaylığı listesinde yer almama sebebimin bir olumsuzluktan kaynaklı olmadığını bana ifade ettiler. Benim için makam, mevki hesabıyla siyaset yapmanın hiçbir önemi olmadığını dile getirip bir nefer olarak bu yolculukta yer alacağımı ifade ettim. Benimle ilgili gelecekte nasıl bir tasarrufa bulunulabileceği hususunu bilmemiz söz konusu olmaz. İleride nasıl, nerede değerlendirileceğiz? Bunlar benim gündemimde olan hususlar değil. Biz Antalya’mıza her noktada hizmete hazırız. Geldik, yine bir nefer olarak çalışıyoruz. Ben bugün zaten partinin en yüksek karar organının bir üyesiyim. Orada görevimiz devam ediyor. Hem ülkemiz hem milletimiz hem de hepimiz için hayırlısı ne ise Allah onu nasip etsin”  ifadelerini kullandı.
“ALANYASPOR TESİSLERİNİ 2 BUÇUK SENEDE BİTİRECEKTİM”
Alanya’ya yeni battı çıktıların yapılması gerektiği söylenen Türel, “Bu noktaların hepsi belliydi. Kazansaydık bitmişti.  2019’un sonlarında, 2020’nin ortalarında 2 kavşak daha yapılacaktı. Çevreyolunda belediyenin imarla ilgili yapması gereken düzenlemeler vardı. Onlar yapıldığında projemiz Avsallar’a kadar devam edecekti. Maalesef o da bıraktığımız gibi kalmış. Büyükşehrin yapması gereken adımlar atılmamış. Keşke herkes kendi üzerine düşen görevi yapsaydı da o yol yine bitmişti. Alanya’ya geldiğimizde Alanyaspor tesislerini soruyorlar. Bunun cevabı benim temel atma töreninde yaptığım konuşmanın içinde var. Tesisi bitireceğiz dediler ama hizmet imkanımız olmadı. Demokrasiye saygımız sonsuz. Kurumlarda süreklilik vardır. Keşke devam ettirilip bitseydi. Alanyaspor tesislerini 2 buçuk senede bitirmiş olacaktım. Benim Antalya’da yüzde 75’ini tamamladığım projelerin yüzde 25’ini daha 4 senede bitiremediler. Ben iyi şeyler isterim. Keşsek bitse, ben herkesten çok memnun olurum. Buraya kim ne yaparsa yapsın, herkesten çok ben memnun olurum ama iş bilenin, kılıç kuşananın” dedi. – Erkan Uysal

Editör: TE Bilisim