AKP ile koalisyon görüşmesi yapan ve ılımlı bir tavır sergileyen CHP’nin Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 10 Ağustos 2014 günü Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ile ilgili CHP'lilere 'Kimse negatif bir cümle kullanmayacak' talimatı verdiğini açıklaması Alanya’da tepki ile karşılandı. Basında ‘Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan talimatı’ ve ‘Yeşildal bu talimata bozulacak’ şeklinde çıkan haberleri de tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, “CHP özgürlüklerin partisidir. Biat kültürü yoktur, sevgi ve saygı çerçevesinde gerektiğinde genel başkanımızı da eleştirebilir ve eleştiririz. Bu eleştirimizi yaparken de CHP kültürüne uygun davranırız. Eleştirilerimiz yıkıcı değil, yapıcı olur. Eğer sorgulamazsak doğruyu bulamayız” dedi.  

‘DÜŞÜNCELERİMİZİ ÖZGÜRCE İFADE EDERİZ’

Fikir özgürlüğünün ve parti içi demokrasinin olduğu partilerde eleştiri ve özeleştirinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Yeşildal, “CHP bunu başarabilen sosyal demokrat bir partidir. Yasalara uymayan her kimse onu eleştiririz. Yasalara saygı makama saygıdan önce gelir. Eğer Cumhurbaşkanı yasalara uymuyorsa onu da eleştiririz. Anayasamızın 25. ve 26. maddelerinde düşünce ve kanaat hürriyeti ile düşünceleri yayma hürriyeti açıkça düzenlenmiştir. Bu bir anayasal haktır. Bu konuda ne talimat alırız ne de biat ederiz. Özgürce düşüncelerimizi ifade ederiz” şeklinde konuştu.

‘OLASI KOALİSYONDA NET TAVRIMIZI KOYARIZ’

Alanya’daki turizmin durumu konusundaki tartışmalara da değinen Yeşildal, turizmin içine düştüğü durumu Rusya krizine bağlamanın kendimizi aldatmaktan başka bir şey olmadığını, hükümetin uyguladığı dış politikanın iflas ettiğini söyledi. “Turizmde şuan geldiğimiz nokta bu yanlış politikaların sonucudur” diyen Yeşildal, şöyle devam etti: “Yeni bir anlayışa ihtiyaç vardır. Bu anlayış ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışıdır. Komşularımızla yeniden barışmalıyız. Başka ülkelerin içişlerine karışmamamız gerektiğini yaşayarak öğrendik. Olası bir koalisyonda CHP bu konuda açık ve net tavrını koyacaktır. Türkiye’yi yeniden uluslararası camiada saygın bir konuma yükseltecektir. Barış içerisinde olmayan bir ülkeye zengin turist asla gelmez. Kendisini güvende hissettiği ülkelere gider. Turizmle ilgili radikal kararlar alınması gerekiyor. CHP iktidarında bu radikal kararlar alınacaktır.”

 

Editör: TE Bilisim