Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçen hafta ittifak ortağı İYİ Parti İlçe Bakanı Alper Arıkan ile ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’yı ziyaret ederek Covid-19 sürecindeki çalışmalarından dolayı teşekkür eden Karadağ, sağlık sorunlarına değindi. Karadağ, merkezi hükümetinsağlık politikasındaki birtakım aksaklıklar ve eksikliklerinAlanya’da da baş gösterdiğini belirterek sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde fazla mesainin karşılığını alamadığını ve bakanlığın tayin ve farklı yerlere kaydırmasından dolayı istifaların söz konusu olduğunu ifade etti.
SU SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR 
Son günlerde su sorununun Alanya’nın önemli sorunları arasında yer aldığını aktaran İlçe Başkanı Karadağ, özellikle kırsal mahallelerde sorunun had safhaya ulaşmasının nedeninin kaçak kullanımdan kaynaklandığını; tarımsal sulama suyunda ise kurak geçen yaz mevsiminin ve yer altı sularının plansızca açılan kuyularından dolayı sorunlar yaşandığını söyledi. Kuraklıktan dolayı kırsaldaki içme suyunun tarımda kullanılması ile sorunların arttığını belirten Karadağ, “Yeniköy Barajı’nın bu yıl içinde bitmiş olup tarımsal kullanıma açılması lazımdı. Ama hala açılamadı. Dim Barajı’ndaki proje de hala hizmete girmedi. Alara Çayı, Kargı Çayı boşuna akıyor. Sonuç olarak Alanya’da tarımda suyun kullanılmasında plansızlık büyük engel.” diye konuştu. 
19 YILLIK SORUNLARI ÇÖZÜYOR 
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun CHP’li Muhittin Böcek’in başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarına yaptığı ziyarette sarf ettiği “Otogar esnafı üvey evlat muamelesi görüyor” ve “Büyükşehir’de laf çok, icraat yok” sözlerine yanıt veren Karadağ, şunları söyledi: “19 yıllık siyasi iktidar dönemi içerisinde bıraktıkları tüm problemleri Büyükşehir çözmeye çalışıyor. İki buçuk yıl içerinde özelikle Alanya’mızda en büyük sorun olan sulama suyu konusunda büyük çaba sarf edildi. Milli felaket haline gelen yangınlarda Büyükşehir can havliyle çalışmalara devam ederken böylesi ucuz politikayla sloganlaşmış söylemler hiç de hoş değil. 19 yıllık iktidarları içerisinde bütün sorunlar yumak halinde olmuş. Büyükşehir bunları tek tek çözmek için uğraşıyor.”
SOKAĞA ÇIKMAYACAĞIZ 
Karadağ, son dönemde Suriyelilerin ardından, Afganistanlıların da mülteci sıfatı ile Türkiye’ye akın etmesinden kaygı duyduklarını da belirterek “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çelişkili açıklamalar yapması ülkemizdeki mülteci sorunun büyük bir sorun olduğunu ortaya koyuyor” dedi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırıyı da kınayan Karadağ, “Bu ara siyaset çok gerginleşti. Hiçbir zaman muhalefeti sokağa çıkartamayacaklar. Kesinlikle şu an ki mevcut yönetim, iktidar ülkeyi yönetemiyor. Bir an önce halkın önüne sandık gelmelidir” şeklinde konuştu. – Haber Merkezi 

Editör: TE Bilisim