Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Cumhurbaşkanı’nın Cumhur İttifakı’nın geleceğin Türkiye’nin geleceği ile bir görmesinin çok tehlikeli bir yaklaşım olduğunu söyledi. Parti binasında açıklama yapan Sarıca, önce Dim Alacami Mahallesi’ne yapılacak HES’e değindi. Büyük çoğunluğu orman arazilerinde kalan sahada ikinci bir HES’in kurulacak olmasını doğru bulmadıklarını belirten Sarıca, “Yaşadığımız bölge enerji bakımından oldukça verimli bir olup Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar olan bölge içerisinde güneş enerji panelleri ile bütün Avrupa kıtasının enerjisini sağlayacak bir güneş potansiyelimiz var iken, Dim Alacami Mahallesi’ne ikinci bir HES’in yapılmasını uygun görmüyoruz. Toslak Mahallesi’ne yapılan güneş panellerinin Alanya’mızda uygun alanlara daha fazla yapılarak enerji elde edilmesinden yanayız.  Ayrıca HES’lerde denetlenebilirlik oranının çok düşük olması büyük rantların oluşmasına vesile oluyor. Diğer taraftan ikinci bir HES’in yapılması kıyılarımızdaki kum erezyonunun daha da artmasına sebep olacak. En güzeli doğayı tahrip etmeden güneş enerji panellerinin yaygınlaştırılması” dedi. 
“AK PARTİ İKTİDARININ ACİZLİĞİ”
Karapınar Mahallesi ile Gevne Barajı arasındaki tünellerde 4 yıldır ışıklandırma sisteminin yapılmamış olmasını da eleştiren Sarıca, “Bu durum AK Parti iktidarının bir başka acizliği olup bu tünellerden geçen araçların geçişini zorlaştırıyor. Bir an önce bu tünellerin ışıklandırılması gerekiyor” diye konuştu. 
“İKTİDAR 2023 DOLAR HEDEFİNİ ŞİMDİDEN AŞTI”
Doların 8 lirayı aşmasıyla AK Parti iktidarının ekonomide 2023 dolar hedefini şimdiden aşmış bulunduğunu dile getiren Sarıca, “Dolar bugün biz geldik 2023 diyor. Dolardaki her bir kuruş artış bizi daha da fakirleştiriyor, yoksullaştırıyor, borçlarımızın daha da artmasına vesile oluyor. Bugün ekonomi bakanımız ben dolara bakmıyorum diyorsa, ekonomi bu istikrarla giderse dolar yarın 10 lirayı da bulur,15 lirayı da bulur” ifadelerini kullandı. 
“BU MİLLETİ TEHDİT ETMEK MANASINA GELİR”
Cumhurbaşkanı’nın Ak Parti ile Cumhur İttifakı’nın geleceğini Türkiye’nin geleceği ile bir görmesinin çok tehlikeli bir yaklaşım olduğunu kaydeden Sarıca, “Bu milleti tehdit etmek manasına gelir. Bugün Türkiye AK Parti’den de Cumhur İttifakı’ndan da büyüktür. Nice siyasi partiler iktidarlar gelip gitti siz de gideceksiniz. Hem de çok yakında ama Allah’ın izniyle bu coğrafyada bu millet payidar kalmaya devam edecektir. Ve sizin bıraktığınız tahribatı düzeltecek olan sizin bıraktığınız devasa borçları bu millet ödemeye devam edecek. Bu sebeple hiç kimse çölde serap görmemeli, kendi kaderi ile ülkenin kaderini, bekasını eşleştirmemeli” dedi.

Editör: TE Bilisim