Büyükşehir Yasası ile birlikte Alanya’nın önemli caddelerinin yönetimi Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Şehirde büyük tepkilere neden olay sonrası uygulama farklılıkları da eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Alanya halkının da yoğun tepkisine nende olan uygulama sona eriyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, seçim çalışmaları sırasında “Alanya, Alanya’dan yönetilecek, hiçbir belediye ötekileştirilmeyecek, ben ilçe belediye başkanlığım sırasında yaşanan sıkıntıları yakından gördüm. “ Demişti.  Seçimlerin ardından en çok merak edilen konulardan birisi Başkan Böcek’in caddeleri Alanya Belediyesi’ne verip vermeyeceğiydi. Ve sonunda resmi açıklama geldi.

DEMİRCİ AÇIKLADI

Alanya Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Erkan Demirci konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirci, “Türkiye Cumhuriyeti tarafından 21.11.1988 tarihinde Strazburg'da imzalanan ve 08.05.1991 tarih, 3723 sayılı kanunla onaylanan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik şartının 4. Maddesi gereği merkez dışındaki yolların talepte bulunan belediyelere iadesi planlanmaktadır.” Dedi.

“MECLİS GÜNDEMİNE ALINDI”

Konunun Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüleceğini ifade eden Demirci, “Alanya ilçe sınırları içerisindeki Büyükşehrin yol ağında kalan tüm caddelerin yeniden Alanya Belediyesi'ne iadesi konulu Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın teklif yazısı değerlendirilmek üzere 08.10.2019 tarihli büyükşehir belediye meclisi toplantısının 53. Gündem maddesinde komisyona havale edilecektir.

“SÖZÜNÜ TUTMUŞ OLACAK”

Demirci açıklamalarının devamında ise, “Böylece Antalya büyükşehir belediye başkanımız Muhittin Böcek "Alanya Alanya'dan yönetilecektir." ve "benim yönetimimde hiç belediye ötekileştirilmeyecektir" sözlerini de tutmuş olacaktır.” Diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Gerçek Alanya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Yücel, “Salı günkü mecliste görüşülecek. Tabi ki bu caddelerin tekelden yönetilmesinin ne kadar önemli olduğunu dile getirmiştik. Muhittin Böcek Başkanımız da verdiği sözü tuttu. Hem Alanya halkı adına hem de şahsım adına kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.

“ÖNEMLİ PROJELERİMİZ OLACAK”

Caddelerin Alanya için önemine ilişkinde düşüncelerini aktaran Başkan Yücel, “Bu caddelerin geliri de masrafı da Alanya Belediyesi’ne devredilecek. Burada önemli olan şey koordinasyon atağı olacak. Daha hızlı şekilde ilerleme kaydedilebilecek. Bizim caddeleri iyileştireceğiz ve önemli projeleri hayata geçireceğiz. Alanya için hayırlı olmasını diliyorum. “ Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim