Burak GÜL

Geçtiğimiz hafta Gerçek Alanya Gazetesi olarak Avsallar’daki sahil katliamlarını gündeme getirdiğimiz haber dizimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, Avsallar’daki sahil katliamlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazdığı soru önergesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Avsallar’daki sahil katliamları ile ilgili yazılı yanıt istedi. 

BAKAN KURUM’A 3 SORU

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TBMM Başkanlığı’na gönderdiği soru önergesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a 3 başlık altında sorularını iletti. Arı’nın soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Antalya ilinin Alanya ilçesine bağlı Avsallar mahallesinin sahil şeridinin turistik işletmeler tarafından tel örgüler ile usulsüz işgal edildiğine dair duyumlar vardır. Konu ile ilgili duyarlı çevre halkının şikâyetlerine rağmen bu işgallerin devam ettiği söylenmektedir. Daha fazla para kazanma hırsı ile hem vatandaşların hakkının gasp edildiği hem de turizme büyük zarar verdiği konu ile ilgili olarak;

1. Duyarlı çevre halkı tarafından resmi makamlara yapılan başvuruların sonucu ne olmuştur?

2. İhmali veya suçu bulunan kişi ve/veya işletmelere gerekli resmi işlemler yapılmış mıdır?

3. Hukuksuz işgaller ortadan kaldırılmış ve bir daha olmaması yönünde gerekli resmi tedbirler alınmış mıdır?”

ÇORBACI, “TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, “Biz de bölgede yaptığımız incelemelerde edindiğimiz verileri, Sayın Arı ile paylaştık. Bundan sonra sürecin takipçisi olacağız” dedi. 

VATANDAŞTAN TEBRİK YAĞDI

Üç gün süren haber dizisinde Avsallar sahilinin nasıl yok edildiğini, doğal hayata nasıl zarar verildiğini gözler önünse seren Gerçek Alanya Gazetesi’nin sosyal medya hesapları ve telefon numarası vatandaşın tebrik mesajları ile doldu. Vatandaşlar, sahillerde yaşanan katliama sessiz kalmadığı için Gerçek Alanya Gazetesi yetkililerine teşekkürlerini ilettiler. 

avsallar-tbmm.jpg

Editör: TE Bilisim