Son zamanlarda maddi sıkıntı içerisinde olduğu öne sürülen Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin geleceği ile ilgili kesin karar henüz verilmedi. Konuyla ilgili Gerçek Alanya Gazetesi’ne açıklama yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, AHEP Üniversitesi’nin Bahçeşehir’e devredildiği gibi bir hava yaratıldığını belirterek, “Bahçeşehir Üniversitesi yetkilileri ile bir görüşmemiz oldu bu doğru, ama üniversitenin Mütevelli Heyeti kesin kararını henüz vermedi. Eğer bizim arzu ettiğimiz şartlar oluşmazsa bu teklifi kabul etmeyiz” dedi.

ALTERNATİFLER VAR

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin batakta olmadığını da ifade eden Kaymakam Tanrıseven, “Sıkıntı var ama batma derecesinde değil. AHEP Vakfı’na ait pek çok taşınmaz mal var. Bu mallardan bazılarını satarak üniversitemize kaynak yaratıp, sıkıntıları gidermek gibi bir alternatif yolumuz daha var. Öte yandan Dışişleri Bakanımız Mevlüt çavuşoğlu’nun büyük gayretleri ile kurulan Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile entegre etme alternatifi de var ama bu en son başvuracağımız yol olacak. Çünkü biz Alanya’yı eğitim kenti yapmak istiyoruz. İki ayrı üniversitemiz olması bizim açımızdan çok büyük bir avantaj. Bahçeşehir tarafından yapılan teklifi de değerlendireceğiz ve hem AHEP Üniversitesi hem de Alanya için en doğru  kararı vereceğiz. Biz üniversitemize sahip çıkmasını biliriz, kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

TURİZMDE MORAL BOZMAK YOK

Turizm sektörü için 2015 yılının geçen yıllara oaranla biraz kötü başlamasının moralleri bozmaması gerektiğini de ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Önümüzde mübarek ramazan bayramı var. Bu bayramla birlikte doluluk oranlarının artmasını ve kayıpların telafi edilmesini bekliyoruz. Asla moral bozmak yok. Göreve ilk başladığımız günlerde Alanya’yı Türkiye’nin Miami’si yapacağımızı söylemiştik. Bu hedeften sapmadık. Bunun için çok çalışıp, yeni projeler üreterek hayata geçirmemiz lazım. Alanya her anlamda bütün olarak bunu başaracak” dedi.

Editör: TE Bilisim