Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde İngiltere'nin Londra kentindeki hastanede operasyonla ayrılan siyam ikizlerinin tedavisi Ankara Şehir Hastanesi’nde devam ediyor. Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Doktoru Meryem Kavakcı, siyam ikizleri Derman ve Yiğit’in üçüncü yaş günlerinin Ankara Şehir Hastanesi’nde bugün kutlandığını duyurdu.
Alanya'nın Mahmutlar Mahallesinde yaşayan Ömer ve Fatma Evrensel çiftinin, siyam ikizleri kafadan yapışık bir şekilde, sezaryenle 1 Haziran 2018 tarihinde dünyaya gelmişti. Evrensel ailesinin siyam ikizlerine aile, Derman ve Yiğit adlarını vermişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın devreye girmesiyle birlikte 2020 yılında siyam ikizleri İngiltere'nin Londra kentine gönderilmiş, burada yapılan ameliyatlar sonucu kafadan yapışık siyam ikizleri ayrılmıştı. Ayrılan siyam ikizlerinin tedavileri ise Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde devam ediyordu.(Mehmet AL)