Alanya Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Alanya Uluslararası Çocuk Festivali ve Kitap Fuarı’nın resmi açılışı gerçekleştirildi. 7 Mayıs’ta Alanya Kültür Merkezi’nde kapılarını açan organizasyonun resmi açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, davetliler, öğretmenler ile çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. Cambaz, piyano dinletisi ve jimnastik gösterileri ile başlayan organizasyonun resmi açılışında konuşan Çinal, “kitap okumayı yaygınlaştırmanın en önemli araçlarından birisinin kitap fuarları düzenlemek olduğunu söyledi. Çinal, “Bu anlamda Alanya Belediyesi olarak her yıl 2 kitap fuarı düzenliyoruz. Birisi yetişkin, diğer çocuk kitap fuarı. Türk milleti kitap okumaz diye bir algı var. Biz bu algıyı kırdığımızı düşünüyoruz. Alanya Belediyesi’ne ait 4 kütüphanemiz var. Bu kütüphanelerin 20 binin üzerinde üyesi ve 43 binin üzerinde kitabı var. Çocukları inanılmaz derece okuyor. Alanya’da yaşayanları kütüphanelerimize davet ediyoruz” dedi.


“ALANYA ULUSLARARASI FAALİYETLER YAPIYOR”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da, “Alanya olarak bir ilçeden daha fazla olduğumuzun farkındayız. Çünkü Alanya ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de faaliyetler yaptığını gösteriyor.  ‘4’üncü Alanya Uluslararası Çocuk Festivali ve Kitap Fuarı’nı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Alanya Belediyesi’nin en önemli paydaşlarından birisiyiz. Bu çalışmaların hepsi öğrenciler için. Umarım öğrencilerin bu organizasyondan mutlu olacak” diye konuştu. 


“VATANI MEDENİYET KILAN DA İNANÇ VE KÜLTÜRDÜR”
Başkan Yücel de, “Ülkemizin tek çocuk festivalinin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirmenin gurunu yaşıyoruz. Birçok yayınevi 7-15 Mayıs arasında Alanya halkımızın ilgisine açık olacak. Belediye başkanlığım döneminde en çok önem verdiğim konu eğitim oldu. Belediyemizin her daim önceliği milli ve manevi değerlerimizi, Alanya’mızın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak gelecek nesillere aktarmak. Toprağı vatan kılan silah, top, tüfek ise, vatanı medeniyet kılan da inanç ve kültürdür. Bu bakımdan belediyemizin eğitim ve kültür üzerinde hassasiyetleri bulunuyor. Alanya devlet ve özel okullarıyla eğitime çok önem veren nadide kentlerden biri. Festivalimize tüm halkımızı bir kez daha davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmacıların ve katılımcıların öğrenciler ile toplu fotoğraf çektirmesinin ardından Başkan Yücel, Yılmaz ve Sili yayınevlerinin standlarını ziyaret ettiler. Standları ziyaret eden Yücel’e İnsan ve Hayat Kitaplığı’nın ‘Zamanın Kıymetini Bilene Hayat O Kadar Uzun Ki’ isimli kitap hediye edildi.

Editör: TE Bilisim