Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) seçim sürecinin ardından bugün devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törende ALTSO Başkanı Eray Erdem ve yönetimi görevi eski Başkan Mehmet Şahin ve yönetiminden devraldı. Törene Erdem, Şahin, yeni ve eski yönetim kurulu üyeleri, oda üyeleri ve personeli katıldı.

ŞAHİN: ALLAH MUVAFFAK EDER

İki dönem sonra aday olmayarak görevi devreden Şahin, törende yaptığı konuşmada yapılan proje ve faaliyetleri anlattı. Şahin, “Biz çalışmak için gelmiştir. Ben o heyecanı sizde de görüyorum. Allah inşallah muvaffak eder. Göreve geldiğimiz zaman ‘ALTSO’nun etkisi yetkisi yok. Siz heyecanlısınız ama ne yapabileceksiniz?’ demişlerdi. Biz de ‘Çalışacağız, yapacağız’ diyerek yola çıktık ve olmaz denilen her şeyde başarıyı sağladık” dedi.

KARARLI OLUNURSA BAŞARIYA GİDİLİYOR

Şahin, şöyle devam etti: “Bunları anlatmaktaki gayem övünmek değil. Şovenizm ile asla işim olmadı, ideoloji adamı da olmadım. Bu anlattıklarım sizleri teşvik etmek içindir. Ben her zaman Alanya’nın, ALTSO’nun emrindeyim. Ne zaman ihtiyacınız olursa bilgi, birikim ve tecrübemle yanınızda olacağıma söz veriyorum. Önemli olan aldığımız bayrağı bir üst seviyeye taşımak. İmkansız diye bir şey yoktur. Belki başarmak zaman alır. Kararlı ve niyet doğru olursa başarıya gidiyorsunuz.

YENİ YÖNETİME TAVSİYE

Tabi ki başkan ve yönetime destek önemli. Sizler destek verirseniz onlar da mutlaka başarılı olacaktır. İlk destekçisiniz bir tanesi benim. Yönetime ve arkadaşlara bir tek tavsiyem olacak;  ALTSO hiçbir kurumun arka bahçesi olmamalı. Doğruya doğru denmeli, yanlışa yanlış denmeli. İnanın samimiyetle söylüyorum; biz öyle olduk. Doğruya doğru, yanlışa yanlış dedik. Umarım aynı şekilde devam edilecektir. Edilirse başarı mutlaka gelecektir.”

ERDEM: 4 YILDA ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ!

ALTSO Başkanı Eray Erdem de yaptığı konuşmada Şahin ve yönetimine teşekkür etti. Seçim çalışmalarında ‘Mehmet Başkan çıtayı çok yükseltti. İşiniz çok zor’ dendiğini belirten Erdem, “Mehmet Başkan’a çok teşekkür ediyorum, elinden geleni fazlasıyla yaptı. Bizler de teveccühlere layık bir şekilde önümüzdeki 4 yılda çıtayı bir tık yukarı taşımak için mücadele edeceğiz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” dedi.

“SİYASET ÜSTÜ OLMASI GEREKİYORDU”

Şahin’in tavsiyesine değinen Erdem, “Siyasetin veya başka bir kurumun arka bahçesi olmaması noktası benim için de çok önemli bir durum. Bizim başarımızın en büyük sebebi de seçim döneminde bu düsturla çalışmaktı. Bir dönem AK Parti, bir dönem de CHP’den belediye meclis üyeliği yaptım. CHP’yi ziyaretimde ilçe başkanına ‘Beni partinin adayı olarak görüp öyle lanse etmeyin. Öyle bir şey olursa tekzip etmek durumunda kalırım’ demiştim.  Seçim sürecinde de en mozaiği, yelpazesi geniş ekip bizdeydi. Çünkü siyaset üstü olması gerekiyordu. Yola da nasıl başlarsak öyle bitiririz. Farklı siyasi partiden, şehrin farklı sosyal yapısından, farklı statüden insanlar vardı. Birlikte uzunca bir maratonu sonlandırdık. Allah bizi sizlere mahcup etmesin” diyerek eski yöneticilere hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

“BAKAN ÇAVUŞOĞLU YANINDAYIM DEDİ”

Erdem, kendisini arayıp tebrik edenlere teşekkür ederek “Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu Ağabeyimiz arayarak tebrik etti. Yine her zamanki gibi ‘Alanya adına bize düşen bir şey olursa yanındayız’ dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milletvekili Cavit Arı, Çetin Osman Budak aradılar. Önümüzdeki günlerde Ankara’da ziyaretlerimiz olacak Alanya’nın sorunlarını iletmek üzere” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erdem ve yönetimi, görevi devreden Şahin ve yönetimine plaket takdim etti. - Kemal Cengiz