Kısmı kapanmayla başlanan Ramazan'ın ilk 2 haftası geride kaldı. Önümüzdeki günlerde ve bayramda yeni tedbirlerin ne olacağı ve tam kapanmanın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Alınacak yeni tedbirler için Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının öncelikli gündemi korona virüs olacak. 
YERLİ TURİST ÖNEM TEŞKİL EDİYOR
Son üç haftada vaka sayılarının tehlikeli bir şekilde arttığı turizmin kenti Alanya’da da tam kapanmanın olup olmayacağı endişeli bir şekilde bekleniyor. Rusya gibi ilçenin ana pazar kaynaklarından gelen seyahat kısıtlaması kararlarının ardından yerli turistlerin önem kazandığı ilçede bayram tatilinin kısıtlamalara takılması ekonomik açıdan da önem teşkil ediyor. 
‘YENİDEN KRIMIZIYA BÜRÜNDÜ’
1 Mart tarihi itibariyle kademeli normalleşmeye geçen Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir uygulamaya geçilmişti. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan vaka risk tablosunda Alanya da dahil olmak üzere Antalya bölgesi kırmızı kategoride yer almıştı. Pandemi ile hayatımıza giren Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında da Alanya’nın yeniden kırmızıya büründüğü görüldü. 25 Nisan 2021 tarihli verilerde yoğunluğun Alanya merkez ve çevre mahallelerinde arttığı gözlemlendi. Aynı zamanda ilçede Covid-19’a bağlı ölümlerin de arttığı öğrenildi. – Gülşah Anak 
 

Editör: TE Bilisim