Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, muhtarlar ile buluşma toplantısı yaptı. Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Alanya’nın mahalleleriyle ilgili önemli konularda uygulamalar ile ilgili hatırlatmalar yapıldı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Karamut, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Burak Mindivanlı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimi Müdürü İlyas Şirin ve kurum müdürleri hazır bulundu. 
Toplantıda Covid-19 küresel salgınına karşı uygulanan tedbirlere uyulması, kırsal kesimlerde muhtarların diğer kamu görevlileri ile iş birliği içinde olmaları istendi. Cenaze, düğün, nişan, asker uğurlama gibi toplu organizasyonların yapılmaması, yapılması halinde katılımın sınırlı tutulması, kuralların kamu faydası gözeterek etkin bir şekilde uygulanması, uygulanmadığının tespiti halinde zaman kaybetmeden ihbar edilmesi istenilen toplantıda toplu katılımların olacağı durumlarda İçişleri Bakanlığı’nın genelgelerine uygun şartlarda yapılmasının gerektiğinin altı çizildi. Toplantıda işletmelerin de kurallara uyması gerektiği hatırlatılarak uymayanların uyarılması veya 112 aracılığıyla ihbar edilmesi istendi.
 
“İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLUN”
Muhtarlardan özellikle mahallelerde temaslı diye adlandırılan potansiyel risk taşıyanların kontrolüne destek vermeleri istenilen toplantıda, kişilerin karantina tedbirlerine uymamaları halinde gerekli işlemlerin yapılarak Antalya’daki yurtlara gönderileceği hatırlatıldı. Toplantıda, izolasyonda olup kurallara uymayanların adli işlemle karşı karşıya kalacağı, şüpheli vakaların İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilmesi hususunda hassas davranmaları vakit kaybetmemeleri istendi. Yine toplantıda EBA’ya ulaşamayan öğrencilerin olması durumunda kaymakamlık ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile muhtarların iş birliği içinde olmaları istendi.  

“HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
Toplantıda konuşan Kaymakam Ürkmezer, “Bugüne kadar ettikleri hizmetler için muhtarlara teşekkür etti. Ürkmezer, “Bundan sonra görev tanımımızda artık salgınla mücadele de var. Hepimiz önce bireysel, sonra toplumsal olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Hepimiz bu konuda etkili bir yöntem ile çalışıyoruz ve sistemimizin aksamaması, daha hızlı ve etkin olarak işlemesi için birbirimize destek olmalıyız. 7/24 çalışma artık teknoloji ile daha da kolay, bundan faydalanalım. Covid-19 ile mücadelede yapılan her çalışma daha hızlı eski normalimize dönmemize katkı sağlayacaktır” dedi. Toplantı kurum müdürlerinin kendi konularında bilgi vermesi ile son buldu.

Editör: TE Bilisim