Korona virüs salgını nedeniyle devam eden uzaktan eğitim 12 Ekim Pazartesi’den itibaren bazı okullarda yerini kısmen de olsa yüz yüze eğitime bıraktı. Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime başlamasının ardından gözler kantinlere çevrildi. HOTED Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni kantinlerin de en kısa sürede açılması gerektiğini söyledi. “Geçtiğimiz aylarda, okullar sokaktan daha güvenli, daha kontrol edilebilir, milyonlarca öğrenciyi sokaklardan kurtarın ve okulları açın. Asıl tehlike sokakta, fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırın, çocuklarımız için sokaklar çok daha tehlikeli, hiç değilse sınav gruplarını önceliğe alın ve bu konuda çözüm üretin, yüz yüze eğitimin yerini hiç bir şey tutmaz” diye defalarca açıklama yaptığını ifade eden Yeni, şöyle devam etti: 
GEÇ DE OLSA BAZI SINIFLAR AÇILDI
“Aynı zamanda EBA'nın yetersizliğini, internetle ilgili bazı sakıncaları, EBA'nın yüz yüze eğitimle asla kıyaslanamayacağını, eğitim ve öğretimin farklı kavramlar olduğunu uzun uzun anlattım. Nihayet geç de olsa sınav grupları ve bazı sınıflar açıldı. Çok iyi oldu ve doğrusu da buydu. İnşallah diğer sınıflar da bir an önce yüz yüze eğitime geçerler. Tabi bir de isteğe bağlı olma durumu var. Veliler arasındaki görüş ayrılıklarının kaos, kargaşa ve kafa karışıklıklarına neden olmaması açısından buda son derece doğru bir karardı.
AÇILAN OKULUN KANTİNİ DE AÇILMALI
Şimdi buradan çok önemli bir çağrıda daha bulunuyorum. Lütfen okulların kantinlerini açınız! Açılan bir okulun kantini de açık olmalıdır. Okullar erken paydos edilmiş olsa bile, çocuklar sabah evlerinden erken çıkıyorlar. Ve bu çocukların öğlenden sonraya kadar geçen zaman diliminde, ister istemez karınları acıkıyor ve canları bir şeyler istiyor. Dolayısıyla kısa teneffüs aralıklarında doğrudan sokak aralarındaki yiyecek içecek satan yerlere koşuyorlar. Kantinler kontrol altına alınıp, rahatlıkla denetlenmesi mümkün ve daha güvenli yerlerdir. Ama diğer yerler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef. 
OKULDAN DIŞARI ÇIKMALARI SAKINCALI
Ayrıca bu durumun başka başka sakıncaları da var. Bu konudaki tehlikeleri anlatmaya kalksam inanın beş sayfa çıkarırım. Şimdi bu ne lahana turşusu bu ne perhiz. İllaki yaptığımız her şeyde bir eksik olmak zorunda mı? Tabi burada sorulması gereken çok soru var. Örneğin teneffüs aralarında bu çocukların okul dışına çıkmalarına neden izin veriliyor? Canları bir şeyler istediği için olabilir mi sizce? 1-2-3-4. sınıflardaki öğrencilerin beslenme çantasıyla durumu idare ettiklerini farz edelim. Ya 8 ve 12. sınıf öğrencileri ne yapacaklar? Uzun lafın kısası bazı risk ve tehlikelerin önüne geçilebilmesi açısından, kantinler en hızlı ve kontrollü bir şekilde açılmalıdır.” – Haber Merkezi 

Editör: TE Bilisim