Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinin 2. turunda Eray Erdem'e karşı ittifak yapan Tunahan Toksöz ve Bilal Gömeç’ten açıklamalar geldi. 5 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen seçimlerde 35 meclis üyesi kazanan, itirazlar ve yeniden kura çekimi ile de garantileyen Eray Erdem’e karşı 22 meclis üyesi kazanan Bilal Gömeç ve 12 meclis üyesi kazanan Tunahan Toksöz, 2. Tur seçimlerinde ittifak yaptı. Ancak sonuç yine değişmedi ve Eray Erdem’in listesi yönetim, meclis başkanı, disiplin kurulu ve genel kurul delege listelerini de 34’e 35 oyla kazandı. 
ERDEM: SÜRPRİZ İTTİFAKLA KARŞIMIZA ÇIKTILAR
Bu seçimlerin ardından açıklama yapan Erdem, “Diğer iki aday arkadaşımız ittifak olmayacağız demelerine rağmen sabah sürpriz bir şekilde ittifak olarak karşımıza çıktılar. Bu iki aday ve yanındaki abileri kimlerse ki bu abiler Alanya’nın sırtına yıllarca kambur olmuş abiler. Sabah 5’e kadar bu iki aday arkadaşı bir araya getirip kırmızı listeye destek verdirerek ittifak yaptılar. Bizim böyle bir kaygımız yoktu, biz zaten kazanmıştık. Ben Alanya’nın kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi.
TOKSÖZ: AMACIMIZ SADECE BİR DURUŞ SERGİLEMEKTİ
Eray Erdem’in bu açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yapan Toksöz, “Bu söylemlere karşı, kaybedenin adaylar değil Alanya olduğunu düşünüyorum” dedi. Dün bir meclis üyesinin Erdem tarafından gizlice çağrıldığını ve kendi tarafına çekilmek istendiğini iddia eden Toksöz, şunları söyledi: “Bize ahlak dersi verenler, ilk önce kendi davranışlarını değerlendirmelidir. Bizim arkamızda denildiği gibi Alanya'nın sırtına kambur olmuş ağabeylerimiz değil, Alanya'mızın ve ülkemizin ekonomisine katkı veren iş insanlarımız vardır, Alanya'mız vardır. Biz matematik ve istatistik konularına hakimiz. Amacımız; sadece bir duruş sergilemekti. Bugün sergilediğimiz tavır, dün bize karşı uygulanan kirli senaryoya cevap niteliğindedir. Adil şartlarda sonuç isteyen insanlar, adil olmayan şartlarda seçim yönetmişlerdir. İttifak, sadece yeni başkanın kurduğu oyuna karşı verilen cevapların ilkidir.”
GÖMEÇ: ETİK KURALLARDAN ÇIKMADIK!
Bilal Gömeç ise şunları söyledi: “Herkesin çok net ve kesin bir şekilde bilmesini isterim ki; Şahsım Bilal Gömeç bu göreve talip olurken kutuplaşmalara ve ayrımcılığa müsaade etmeyerek şehrimizin kültürel yöresel insan zenginliğini sermaye edinerek, bu zenginlikten şehrimize katma değer kazandıracak projeler üreterek, Alanyamızı tek yürek tek vücut halinde birleştirerek ortak akıl ile ticari ve sosyal hayatımızı daha ileriye taşımayı hedef edindim.
Şunu bilmenizi isterim, seçim boyunca başta şahsım olmak üzere ve ekip arkadaşlarım üzerinden yapılan olumsuz algı ile kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin verilmesini esefle kınıyorum. Seçim süresince çalışmalarımızda etik kurallar çerçevesinden asla çıkmadık. Ahlaklı ve dürüstçe seçim sürecini yönettik. Son olarak bu yoğun ve stresli ama bir o kadar güzel geçen Seçim Kampanyamız süresince şahsıma ve hayallerime inanarak bana destek olan tüm ekip arkadaşlarıma ve seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu dayanışmanın ve birlikteliğin yaratmış olduğu sinerji ve dostluklar ile ben ve ekibim zaten kazandı.”

Editör: TE Bilisim