1 Eylül’de av yasağının sona ermesi ve balıkçıların ‘Vira bismillah’ diyerek denize açılmalarının ardından tezgâhlarda hamsi yerini almaya başladı. Alanya’ya da ulaşan hamsi 80 TL’den satışa sunuldu. İlk günler hamsiye ilginin zayıf olduğunu söyleyen balık hali esnafı ilerleyen günlerde bu balığa rağbet olacağını söyledi. 

“6 AYDIR YERLİ MÜŞTERİYE HASRET KALDIK”

Balık hali esnafından Riyad Dinçer, balık halinde küçük balıkların satışına başladıklarını söyledi. Dinçer, “Şükürler olsun hamsiye kavuştuk. Bu saatten sonra hamsi, istavrit satışına başladık. Kubbes de çıkmaya başladı. Artık yerli müşteri yüzü göreceğiz. Yerli müşterileri özledik. Şu anda hamsiye ilgi yok. İlk günler olduğu için insanlar pek ilgi göstermedi ama hafta sonu çok güzel olacak. Fiyatlar biraz yüksek. Hamsi sezonu 80 TL’den açıldı. Kubbes, istavrit 80 TL. Şu an bu balıklar az çıktığı ve hava sıcaklıkları sürdüğü için fiyatları yüksek. Tüm fiyatlar bir ay içinde rayına oturur. Diğer balıkların fiyatlarında da 15 Eylül’den sonra düşüş olacak. 6 aydır yerli müşteriye hasret kaldık. Yerli müşterileri balık haline bekliyoruz” dedi. 


“TALEP DAHA ÇOK ARTACAK”

Balık hali esnafından Hasan Eroğlu ise, “Balık sezonu başladı. Bir kısım av yasağı kalktı. Av yasağı tamamen 15 Eylül’de kalkacak. Havaların serinlemesiyle balık çeşidi arttıkça ve fiyatları düştükçe insanların talebi daha çok artacak. Hamsi sezonu çok güzel başladı. Hamsiler küçük boy gelmedi. Başka gıdalarla kıyaslandığında balık hem hormonsuz hem de fiyatı düşük. Şu an hamsi, kuzu balığı, mezgit geldi. İstavrit de yakında gelecek. Bundan sonra her çeşit balık tezgahlarımızdaolacak” diye konuştu. – Erkan Uysal

Editör: TE Bilisim