Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) 1 Aralık’ta yapılacak seçimli genel kurulunda Mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya ile yarışa giren Başkan Adayı Davut Günaydın, Alanya’da üyeler ile bir araya geldi. Alanya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen yemekli toplantıya TÜRSAB Alanya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Bilal Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri, TÜRSAB Alanya BTK Eski Başkanı Suat Çavuşoğlu ve geçmiş seçimde TÜRSAB Alanya BTK adayı olan Kerim Sarıkaya ve Kerim Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda acenteci katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Suat Çavuşoğlu, “Biz Davut Günaydın ile aynı dönemde görev yaptık. Kendisi çok sevdiğimiz bir arkadaşımız. Buraya katılım değerli vaktinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.” Dedi.

“BU TABLO TÜRKİYE’YE YETER”

Çavuşoğlu’nun ardından kürsüye çıkan TÜRSAB Genel Başkan Adayı Davut Günaydın, “Burada konuşacağım çok şey var. Ancak ilk olarak ben bu birlik beraberliğe vurgu yapmak istiyorum. Bu durum gerçekten beni çok etkiledi. Umarım bu tablo Türkiye genelinde de oluşur. Alanya, Türkiye’nin en önemli destinasyonlarının başında yer alıyor. Burada sizleri böyle bir arada görmekten kıvanç duyuyorum.” Şeklinde konuştu.

“TÜM RİSKİ ALAN ACENTELER”

Konuşmasında seyahat acentelerinin sorunlarına vurgu yapan Günaydın, “Bizim çok büyük sıkıntılarımız var. Uçağın riskini acente taşıyor. Yolcunun riskini acente alıyor. Otelin riskini acente alıyor. Kim batıyor acente batıyor. Ancak teşviki otelci alıyor. Fuar teşvikini lokumcu bile alıyor. Ama biz tanıtım için hiçbir katkı alamıyoruz. Taksici ÖTV indirimi alıyor biz alamıyoruz. 1618 no lu yasa özel bir yasa. Biz göreve geldiğimizde sorunların çözümü için hemen düğmeye basacağız.” Dedi.

“YARIM DÖNEM İSTİYORUM”

Vaatlerini sıraladıktan sonra ilginç bir söz veren TÜRSAB Genel Başkan Adayı Davut Günaydın, “Ben bu sıraladığım vaatler için sizden 2 dönem değil, 1 dönem değil yarım dönem istiyorum. Yarım dönemde bu sözlerimi yerine getirmezsem görevi bırakacağım.” Dedi.

Editör: TE Bilisim