2022-2024 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ projesi Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Antalya Duraliler İlkokulu ve Polonya Lublin'den Fundacja Skrzydła dla Edukacji kurumu arasında yürütülüyor. Proje okul içi eğitim anlayışının yanında, öğrencileri klasik eğitim anlayışının dışına çıkararak doğayı ve kendilerini keşfetmelerini sağlamak, öğrencilere yaparak-yaşayarak öğrenme fırsatı sunmak ve psiko-motor aktivitelerle motor-koordinasyon becerisinin gelişimini destekleyen çalışmaları içeriyor. ‘Orman Okullarının Yaygınlaştırılması Projesi’nde birbirini tamamlayan farklı etkinlikler bulunuyor. 
KİTAP YAZMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu’nu paydaş olarak aldığı projede tüm katılımcılar orman okulu fen ve matematik etkinlikleri kapsamında Duraliler İlkokulu’nda yaprak simetrisi, tohum ekme ve betimleme çalışmaları yaptı. Proje kapsamında Antalya Orman Kütüphanesi’nde okuma ve kitap yazma etkinliği düzenlenerek öğrencilerin kendini ifade etme ve düşüncelerini paylaşmaları sağlandı. Katılımcılar küçük bir imza günü etkinliğiyle çalışmalarının sonuçlarını deneyimlemiş oldu.  
REKABET VE DAYANIŞMA BİR ARADA YAŞANDI
Proje kapsamında Antalya Bilim Merkezi’nde öğrenciler örnek uygulamalarla doğayı ve evreni keşfe çıktı. Anadolu Şehitler Müzesi, Açık Hava Müzesi ziyaret edilerek ülkenin tarihi ve kültürel mirasını yakından gözlemlediler. Doğa etkinlikleri kapsamında oryantring (yön bulma), survivor oyunları, dağ kızağı, at binme aktiviteleriyle eğlenceli vakit geçiren öğrenciler aynı zamanda rekabet ve dayanışmayı da birlikte yaşadılar.
İLETİŞİM BECERİSİ İÇİN FIRSAT SUNULDU
Projeyle ağaç dallarıyla çokgenlerde köşegen sayısını belirleme çalışmasıyla doğada matematik uygulamaları anlatıldı. Projede tarih, doğa ve kültür gezileriyle hem öğrencilere hem de misafirlere ülkeyi tanıtırken İngilizce iletişim becerilerinin gelişmesine fırsat sunuldu. Etkinliklerin sonunda törenle tüm katılımcı öğretmen ve öğrencilere sertifikaları verilerek kapanış değerlendirmeleri yapıldı.
“YAPTIĞINDAN KEYİF ALAN BİREYLER OLMALARINI HEDEFLİYORUZ”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, “Müdürlüğü olarak Orman Okullarının Yaygınlaştırılması Projesi’nde düzenlenen etkinliklerle ülkemizde orman okulu sayısı artırılması için rol model olabilmek, klasik eğitimin dışına çıkarak öğrenci merkezli öğrenme anlayışını geliştirmek, öğrencilerin eğitimleri sürecinde mutlu ve yaptığından keyif alan bireyler olmalarını hedefliyoruz. Projemize desteklerinden dolayı başta Alanya Kaymakamlığı olmak üzere, Alanya Belediyesi, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne ve diğer kurumlarımıza, projede emeği geçen proje yürütücüsü Ender Karaağaç’a, Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu öğretmen, veli ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi. – Haber Merkezi

Yarbay Kozan, Alanya TSKGV’yi ziyaret etti Yarbay Kozan, Alanya TSKGV’yi ziyaret etti

Editör: TE Bilisim