Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, pandemi sürecinde en çok servisçi esnafının zarar gördüğünü belirterek prim borçlarının ertelenmesi ve 50 bin TL’lik kredi verilmesi taleplerinde bulunduklarını açıkladı. 

Ülkenin 6 aydır Korona virüs ile mücadele ettiğini belirten Bacak, “10 Mart’tan bu yana servisçi esnafı hiç çalışmadı. Sadece burada değil, ülke genelinde tüm servisçiler diken üstünde. Devletimizin bazı konularda yardımcı olması için mektup, dilekçe gönderdiğimiz yerler oldu. Örneğin servis araçlarının ve sahiplerinin, şoförlerinin Bağ-Kur, SSK borcu, prim borçlarının 6 aydır ötelenmeyi bırakın, devletimiz tarafından hiç alınmaması gerekiyor. Bunun kaldırılması talebinde bulunduk. İkinci olarak servis camiası 1 Eylül’de okullar açılacak diye beklerken bu süre 21 Eylül’e uzatıldı. Ülke genelindeki servisçi odaları olarak bu konunun takipçisiyiz. Covid 19 ile mücadeleyi sadece servisçi camiası değil, bütün esnaf camiası veriyor. Servis camiası ve odaların elinden bir şey gelmediği için devletten bir şeyler istiyoruz. Bu da olmuyor. Okulların açılışı 21 Eylül’e kadar uzadı. 21 Eylül’den sonra ne olacağını şu anda kestiremiyoruz. Devletimizden bir şey daha istiyoruz. Servisçilerimize ait 1 yıllık ödemeksizin en azından 50 bin TL olmak kaydıyla kredi verilmesini talep ettik” dedi.

“SON NOKTAYI BEN KOYDUM”
Yaşanan süreçte en servis camiasının zorluk yaşadığını vurgulayan Bacak, “Allah servisçilere zeval vermesin, sabır versin. Geçenlerde internette servislerle ilgili bir haber çıktı. ‘Okullar açılmazsa servis camiası batacak’ diye manşet atıldı. 150’ye yakın kişi yorum yaptı. Bunları esefle kınıyorum. Servis camiası olmasa biz taşıyıcıyız. Yıllardır çocuklarınızı güvenli bir şekilde evinize getirip götürüyoruz. Bu şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Servisçi demek güven demek. O yazdığınız yorumlara dikkat etmeliydiniz ama iş işten geçti. Son noktayı altına ben koydum. Bu tür konuların servis camiasına yapılmasını istemiyorum. Biz taşıyıcıyız ve emanetçiyiz. Yanlış bir yorum yapan olursa bunun karşılığını sert bir şekilde veririz. Hiçbir kimse kusura bakmasın. Servis camiasına da yanlış bir yorum yapmasın. Okullar açıldığı, kış dönemi geldiği zaman 300 metre ilerdeki benim çocuğumu niye almadınız diye yalvaracaksınız. Bunları unutmayın” diye konuştu. (Erkan Uysal)

Editör: TE Bilisim