29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruşunun 97. Yılı şerefine Alanya Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonlar takdir topladı. Önceki yılların aksine Covid-19 pandemisi nedeniyle kısıtlı imkan ve katılımla olarak kutlanmak zorunda kalan Cumhuriyet coşkusu, Alanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler sayesinde evlerindeki vatandaşlara Cumhuriyet coşkusunu yaşattı. Vatandaşlar da kutlama etkinliklerine evlerinin balkonlarından ve araçlarından eşlik etti.

LED EKRANLARDAN CUMHURİYET KONSERİ VERİLDİ

Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin girişimleri, Rota Sanat Merkezi’nin iştiraki doğrultusunda Ferhat Muratal’ın öncülüğünde Alanya’da yerleşik yaşayan yabancıların da katılımıyla gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan Alanya Büyük Koro ve Orkestrası Kurtuluştan Cumhuriyet’e adlı koro ile kentin çeşitli noktalarında bulunan LED ekranlardan ve sosyal medya üzerinden canlı yayınla izleyici karşısına çıktı. Sahnelenen performans vatandaşlardan büyük takdir topladı.

CADDE VE SOKAKLAR MARŞLARLA İNLEDİ

Alanya Kent Konseyi’nin öncülüğünde ses düzeneği kurulan araçlarla da şehir içerisinde tur atılarak, cumhuriyet coşkusunun her cadde ve sokakta hissedilmesi sağlandı. Vatandaşların da eşliğiyle oluşan konvoy farklı rotalarda vatandaşlara cumhuriyet kutlamalarının heyecanını ulaştırdı. Meşale ve bayraklarla süslenerek şehir turu yapan araçlar sokakları cumhuriyet marşlarıyla yankılanırken geceye havai fişek şovu da renk kattı.