Alanya'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, belediyenin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun yalnız bırakmadığı Bakan Karaismailoğlu'nu partililer karşıladı. 
Partililerle toplantı salonunda bir araya gelen Karaismailoğlu ardından yapımı devam eden Doğu Çevre Yolu bölgesine geçti. Karaismailoğlu Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefliği'nde çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Karaismailoğlu'na Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan partililer de eşlik ettiler. Şantiyede açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, ülke genelinde yapılan ulaşım yatırımları hakkında bilgiler verdi. 
Karaismailoğlu, "Türkiye’nin turizm denilince akla ilk gelen ili Antalya, bu özelliğiyle adeta Akdeniz’de turizmin başkenti. Antalya’nın en büyük ilçelerinden Alanya da turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle hem Antalya’mızın hem de ülkemizin ekonomisine omuz veriyor. Bizler de Antalya ve tüm ilçelerinin turizmde olduğu gibi tarımda, sanayide ve ticarette de lider olması için altyapı yatırımlarımıza devam ediyoruz. Antalya’nın yeni altyapıya kavuşması demek, gelen turist sayısının artması demek, bölgenin daha da gelişmesi demek, iş demek, aş demek, gençlerimiz için yeni sosyal ve ekonomik olanaklar demek" dedi. 
"219 MİLYON TL TASARRUF EDECEĞİZ"
Karaismailoğlu,  "Aynı şekilde burada devam eden karayolları yatırımlarının tamamlanmasıyla Antalya ve çevre iller daha da gelişecek. Yapımına 2006 yılında başladığımız Alanya Doğu Çevre Yolu projesinin toplam uzunluğu 15 kilometre, bedeli 607 milyon 825 bin liradır. Hasbahçe-Kagıcak arasında mevcut sahil yolunun kuzeyinden geçiş sağlayacak yolumuzun 5 kilometresini bölünmüş ve bitümlü sıcak kaplamalı olarak tamamladık. Proje kapsamında inşa ettiğimiz 3 çift tüp tünel olan Dim, Oba ve Mahmutlar tünellerinin toplam uzunlukları 5 bin 195 metredir. Alanya Doğu Çevreyolu tamamlandığında, mevcutta 18 kilometre olan geçiş mesafesi, 15 kilometreye, seyahat süresiise 30 dakikadan 10 dakikaya inecek. Öte yandan geçiş hızı, saatte 36 kilometreden 90 kilometreye çıkacak. Proje ile yılda zamandan 191 milyon 730 bin lira, akaryakıttan da 27 milyon 358 bin lira olmak üzere toplam 219 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevre yolumuzla birlikte yıllık ortalama 11 bin tonun üzerinde karbondioksit salınımının önüne geçeceğiz. Alanya Doğu Çevre Yolumuzun inşasını da hızlandırarak bir an önce nihayetlendireceğiz. Alanya halkına konforlu ve emniyetli çevre yolunu mümkün olan en kısa zamanda teslim edeceğiz. Zira, aziz milletimiz hizmetin en kalitelisine layıktır. Sözlerimi bitirirken sizlerin huzurunda, Antalya’daki tüm kara, hava, demir ve denizyolu yatırımlarımızda, mühendisinden işçisine, yüklenicisinden tedarikçisine kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.