Mart ayının girmesiyle birlikte kontrollü normalleşme adımı kapsamında lokanta, restoran, kafe gibi işletmeciler uzun bir aradan sonra müşterilerine kavuşmuştu. Ancak ülke genlinde üçüncü dalganın başlaması ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Ayı boyunca kısmen kapanmanın olacağını belirtti. Erdoğan işletmelerin bu süreçte gel-al şeklinde paket servis olarak hizmet vereceği belirtildi. Konuyla ilgili Gerçek Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri, amaçlarının bu kısmen kapamanın ocak veya şubat ayında olması olduğunu vurguladı. Temsilciler vatandaşlara çağrıda bulunarak tedbirlere uyulmasını, bu kapanmanın son olmasını temenni ettiklerini belirtti. 
DEĞİRMENCİ: ‘SEN, BEN DEĞİL BİZ OLARAK HAREKET ETMELİYİZ’
Alanya esnafının bu karara hazırlıklı olduğunu belirten Alanya Otelciler Pansiyoncular Lokantacılar Kafeteryacılar Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, “ Bildiğiniz üzere pandemi kapsamında vaka sayıları yeniden pik yaptı. Yani Türkiye olarak 3’üncü dalgayı yaşıyoruz. Bu kapsamda da tekrar kısıtlamalar arttırıldı. Bu Ramazan-ı Şerif’te bizim beklediğimiz bir şeydi. Yerli müşteriye hitap eden lokantalarımız zaten Ramazan-ı Şerif’te bir ay boyunca işletmelerini kapatıyorlardı. Yine bu dönemi bu şekilde kapalı geçirmeyi tercih eden esnaflarımız oldu. Onun haricinde çorbacı, tantunici, çiğ köfteci gibi işletmelerimiz de var, onlar zaten paket servis olarak çalışıyorlardı. Yine Ramazan Ayı boyunca masalara müşteri kabul etmeden gel- al şeklinde hizmet vermeye devam edecekler. Paket Servisler hafta içi sabah 07.00’den sahura kadar devam edecek. Cumartesi ve pazar günleri de sabah 10.00’dan yine sahura kadar paket servisler devam edecek. Bu konuda çok büyük bir sıkıntı yaşamayacağımızı tahmin ediyorum. Ramazan Bayramı’na kadar bu şekilde devam edeceğiz. İnşallah bayramdan sonra normale döneriz. İnşallah bu kapanışımız son olur. Herkesin tedbirlere uyması şart. Sen, ben değil biz olarak hareket etmek gerekiyor. Esnaflarımız kadar vatandaşların da bu tedbirlere uyarak destek vermesi gerekiyor. Türkiye tekrar kapanmasın. Sosyolojik, ekonomik ve psikolojik anlamda da kimse sıkıntı çekmesin istiyoruz” diye konuştu. 
‘GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR’
Amaçlarının kısmen kapan kararının ocak veya şubat ayında alınması olduğunu ancak geç kalındığını belirten Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, “,Bizim odamıza kayıtlı olan tatlıcı, fırıncı gibi işletmelerde de paket servise devam eden esnaflarımız var. Dün Alanya Kaymakamı Sayın Ürkmezer ile de toplantı yaptık. Toplantımıza Sayın Valimiz de katıldı. Sıkıntı büyük, Türkiye kırmızı. Rusya da vatandaşlarını geri çekti. Bizim talebimiz, ocak ya da şubat ayında bir aylık, 15 günlük bir kapanma olması ve sezona virüssüz girmekti. Ama maalesef geç kalınmış bir karar. Verilen karara saygımız var. Esnafımıza gerekli duyurularımızı yaptık. Birilerinin sonlandırabileceği bir şey değil. Her şey Allah’tan. Ramazan Ayı’mızın yüzü suyu hürmetine inşallah hafifleyecek. Esnaflarımıza hayırlı kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı- Gülşah Anak
 

Editör: TE Bilisim