Ayasofya'da devlet erkanının katıldığı icazet töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını hedef alarak lanet okuyan imam Mustafa Demirkan’a ülke genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de bugün gerçekleştirilmekte olan Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın açılış konuşmasında Atatürk’e yönelik hakaretleri kınadı. 
Başkan Yücel, “Son dönemde Ülkemizin Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan hakaretleri nefretle kınıyorum. Genel Başkanımızın Sayın Devlet Bahçeli Bey’in grup toplantısında söylemiş olduğu ‘dilinizi susturun, Atatürk’ten elinizi çekin’ tepkisini takdirle destekliyorum. Atatürk bizim örfümüzdür, birliğimizdir, simgemizdir. Atatürk Türk milli birliğimizin ortak paydasıdır.” Dedi. 
BAHÇELİ PROVOKASYONA İŞARET ETTİ
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Ayasofya'da verilen vaazda Atatürk'e hakaret edilmesine sert sözlerle yanıt verdi. Vaazı provokasyon olarak niteleyen Bahçeli, “Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye Cumhuriyeti'ne tahammülsüzlüktür. İdeolojik dogmalarla, ilkel bir taassupla, keskin önyargılarla Atatürk düşmanlığı yapmak, millete değil, hıyanete hizmettir." dedi. Bahçeli, bu söylemlerdeki amaçların iyi analiz edilmesini isteyerek “Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir” şeklinde konuştu. 

İMAM NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın torununun ve TBMM Başkanı Şentop’un oğlunun icazet aldığı Ayasofya’daki törende imam, “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” diyerek Ayasofya’yı müzeye çevirenlere lanet okumuştu. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim