Törende konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Alanya’mızın ekonomisi için yaptığımız çalışmaların yanında eğitim konusunda da her zaman Alanya’mız için çalışıyoruz” dedi. 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevki Mat, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Başkan Şahin, ALTSO Yönetimi olarak eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerini söyledi. Mantar Yetiştiriciliği ve Drone Kurs Programlarından toplamda 59 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirten Başkan Şahin, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Alanya Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlediğimiz Mantar Yetiştiriciliği Kurs Programı ile odamızın düzenlediği Drone Kurs Programı’ndan başarıyla ayrılan kursiyerlere sertifikalarını törenle verdik. Alanya’mızın ekonomisi için yaptığımız çalışmalar yanında eğitim konusunda da her zaman Alanya’mız için çalışıyoruz. Göreve gelir gelmez odamızın eğitim çalışmalarını ALTSO Akademi çatısı altında toplayıp, gerçekleştirdiğimiz mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerinde bugüne kadar toplamda 30 bini aşkın sertifika verdik.
Gençlerimize ve vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırlamak, sektörlere vasıflı eleman yetiştirmek, sosyolojik ve ekonomik anlamda bir katma değer kazandırmak için mesleki eğitim, kişisel gelişim gibi mevzuatın müsaade ettiği her konuda eğitim vermeye devam edeceğiz.
Kurs programlarını başarıyla tamamlayıp sertifikalarını bugün törenle alan kursiyerlerimizi de tebrik ederim. İnşAllah bu arkadaşlarımız da önümüzdeki süreçte Alanya’mızın ekonomisine katkı verecek projelere imzalarını atacaklar. Hayırlı uğurlu olsun, her şey Alanya’mız için“ diye konuştu. 
Başkan Şahin’den sonra söz alan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar ve Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevki Mat ise ALTSO ile işbirliği içerisinde eğitim çalışmaları yürüttüklerini belirterek, eğitime verdiği önemden dolayı Başkan Şahin’e teşekkür ettiler. 
Yapılan konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.