Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Erdem; karşılıklı öğrenci değişimi, staj imkanı, akademik personellerin tecrübe paylaşımı ve gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalarla ilgili Rektör Yardımcısı ile fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Erdem’in ziyaretle ilgili açıklamaları şu şekilde: “Sovyetler Birliği'nin Kurucusu Vladimir Ilyic Lenin ile Dünyaca Ünlü Yazar ve Filozof Lev Tolstoy’un öğrenim gördüğü Kazan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Rektör Yardımcısı Dr. Timirkhan Alishev ile bir araya geldik.

Alanya’mızın yükseköğrenimi konusunda Rektör Hocamızı bilgilendirdik ve işbirliği olanaklarını masaya yatırdık. Güzel Alanya’mızdaki üniversitelerimiz ile derin bir tarihi olan, başarılarıyla uluslararası üne sahip Kazan Üniversitesi’nin işbirliği yapması konusundaki ortak irademizi dile getirdik.

Alanya’da Şehitlik Alanı ve Anıt Projesi’nin temeli atıldı Alanya’da Şehitlik Alanı ve Anıt Projesi’nin temeli atıldı

Her iki şehre de değer katacağına inandığımız işbirliğinin sağlanması halinde karşılıklı öğrenci değişimi, Kazan Üniversitesi’nde turizm ve sağlık alanlarında eğitim gören öğrencilerin Alanya’mızda staj yapması, Alanya’mızdaki öğrencilerin Kazan’da başta dil olmak üzere mesleki tecrübeler kazanması gibi konuları dile getirdik. Planlarımız arasında her iki üniversitenin akademik personelinin de tecrübelerini paylaşmaları ve ortak projelere imza atmalarının önemini vurguladık. Zaman içerisinde ALKÜ ve Alanya Üniversitelerimizin desteği ile sürecin devam edeceğine inanıyoruz. Misafirperverliğinden dolayı Sayın Rektör Yardımcımıza teşekkür ederim. Uluslararası alanda Alanya’mız için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.”