“ALANYA’DA FAHRİ KONSOLOSLUĞUN OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Konsolos Pahkasalo, daha önce nisanda yapılması gereken seçimlerin pandemi nedeniyle 2 ay ertelendiğini söyledi. Pahkasalo, “Haziran’da 100 seçmeni bekliyoruz. Bu seçimle Finlandiya’da belediye meclis üyeleri seçiliyor. Normalde bu seçim çok fazla ilgi çekmiyor. Asıl cumhurbaşkanlığı ya da milletvekilliği seçimleri ilgi çekiyor. Seçimde oy kullanacakların Finlilerin Finlandiya’da ikameti olması gerekiyor. Bunun için Alanya’da oy kullanacakların sayısı daha düşük olabilir. Finlandiya Büyükelçiliği için Alanya’da fahri konsolosluğun olması çok önemli. Bu imkanla buradaki seçimleri organize edebiliyoruz” dedi. 

“FİNLANDİYALILARA HİZMET ETMEKTEN ÇOK MUTLUYUZ”
Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu da, “Bugün burada Alanya’daki Finlandiyalılar kendi ülkelerindeki meclis üyelerinin seçimini yapıyor. Ankara konsolosumuz da burada. 3 gün burada 10.00-16.00 saatleri arasında seçim süreci devam edecek. Konsolos nezdinde bizim organizasyonumuzla çok iyi koşullarda seçim olacak. Onlar için de bizim için de ülkemiz için de iyi. Biz Finlandiyalılara hizmet etmekten çok mutluyuz. Seçimin hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu. 

“FİNLANDİYALILARI OY KULLANMAYA BEKLİYORUZ”
Finlandiya vatandaşı olan ve aynı zamanda Alanya Belediyesi’nin AK Partili Belediye Meclisi olan Paulina Müftüoğlu ise, “Bütün Finlandiyalıları bugün burada oy kullanmaya bekliyoruz. Konsolosumuzun dediği gibi belediye meclisi seçimleri o kadar çok ilgi çekmiyor. Bunun yanında otelde stand açtık. Buraya gelen Finliler, SMA hastası Ahmet bebek için de bağışta bulunabilir” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal

Editör: TE Bilisim