Platformun kuruluş deklarasyonu için Alanya Eğitimciler Birliği Sendikası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Alanya Kudüs Platformu üyeleri katıldı. Üyeleri adına toplantıda açıklama yapan Alanya Kudüs Platformu İcra Kurulu Sözcüsü Cihan Demiral, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü Siyonistlerin karanlık bir yurda dönüştürdüğünü söyledi. Demiral, “Kudüs sadece Filistinlilere ait değil. Kudüs’ten sadece Filistinliler sorumlu değil. Kendine Müslümanım diyen herkesin, bir Filistinli kadar Kudüs’e sahip çıkma sorumluluğu var. Filistinli kardeşlerimiz verdikleri destansı mücadeleyle, ancak kendi sorumluluklarını yerine getiriyor. Onların mücadeleleri bizim sorumluluklarımızı asla ortadan kaldırmıyor. Bu durumda biz Alanyalılar ve Türkiyeliler olarak ‘Ben şu halimle Kudüs için ve İsrail zulmüne karşı durmak için neler yapabilirim? Elimizden gelen bir şeyler var mıdır acaba’ gibi soruları kendimize sormamız, yapabileceklerimizi tespit etmemiz ve bir an önce harekete geçmemiz bir zorunluluk arz ediyor. Çünkü yarın Kudüs ve Filistinli kardeşlerimiz için geç olabileceği gibi, bizler de zulmün karşısında durma fırsatını kaçırmış olabiliriz. En kısa zamanda Müslümanların, Müslümanca bir birlik kurmaları zorunlu hale gelmiştir. Böyle bir çabayı canımızla ve malımızla son nefesimize kadar destekleyeceğimizi ilgili tüm taraflara ilan ediyoruz.
Kudüs'ümüzün bizden çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. Büyük küçük demeden, her türlü dayanışma ve destek bizler için hayati önemde” dedi. 


“HER ZULME HER TÜRLÜ EYLEMLE KARŞI DURACAĞIZ”
Filistin meselesinde, tarafsızlık kisvesi altında sesini çıkarmayan kim varsa, 
Bunların insanlık onurundan ve haysiyetinden yoksun olduğunu vurgulayan Demiral, “Unutulmamalı ki Filistin meselesi varlığı ve tüm temel hakları yok sayılan işgal altındaki bir halkın, kendi kaderini tayin etme mücadelesinin onurlu tarihidir. Filistin işgal, sömürgecilik, savaş, katliam ve yerinden edilme gibi insanlığın tanık olabileceği tüm acı hadiselerin yaşandığı bir yerin adı. İnsan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması ve uluslararası adaletin yerine getirilmesi için Kudüs ve Filistin'in Siyonistler tarafından işgalini reddediyoruz. Filistin halkının haklarını savunan tüm meşru çalışma ve girişimleri desteklediğimizi ve Kudüs'ün, Filistin'in ebedi başkenti olarak kalabilmesi için elimizden geleni yapacağımızı Alanya Kudüs Platformu olarak kamuoyuna ilan ediyoruz. Alanya Kudüs Platformu, İsrail’in zulümlerine yeter artık diyen Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluştu. Bundan böyle Alanya’mızda, terör devleti İsrail’in zulümlerine karşı sesi daha gür çıkan bir topluluk bulunduğunu, öncelikle Siyonistlere ve destekçilerine olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz. İsrail’in yapacağı her zulme elimizden gelen her türlü eylemle karşı duracağız. Alanya’da bulunan bütün STK’lara Kudüs ortak paydasında buluşmak için, platformumuza katılmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.  

Alanya Kudüs Platformu bünyesinde deklarasyonu imza altına alan dernek ve vakıfların isimleri şöyle:
AGD (Anadolu Gençlik Derneği)
AKVA Alanya Temsilciliği
Alanya Ailem Derneği
Alanya Kudüs Bilinci ve Kardeşlik Derneği
Alanya İHH Temsilciliği
ALİM-DER
ANÇED (Anadolu Çevre, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)
Diyanet-Sen Antalya 2. Şube
İlim Yayma Alanya Temsilciliği
Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen Alanya Temsilciliği
MÜSİAD Alanya Temsilciliği
SEBİLAY (Alanya Sağlık, Eğitim, Bilgi, İletişim, Ahilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)
SENA-DER
VEFA-DER

Editör: TE Bilisim