Turizmin ana pazarlarından olan Rusya, pandemi nedeniyle uçuşlarını kısıtladığını açıklamıştı. Salgında en büyük yarayı alan turizm esnafı bu gelişmenin ardından endişeye kapılmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Rusya’ya gideceklerini açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, “Vaka sayıları düştükten sonra geçen sene Almanya ile yaptığımız işbirliği modelini Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte Rusya'ya gidip anlatacağız. Rusya'dan bir heyet geliyor, uygulamaları görecekler. Ama tabii rakamların düşmesiyle gidebiliriz. Şu andaki rakamlarla ikna etmemiz çok kolay olmaz” şeklinde konuştu. Ziyaretin ardındaki gelişmeler ise Alanya’da merakla bekleniyor.

DAHAOĞLU: ‘SADECE ALANYA DEĞİL TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ’
Konuyla ilgili Gerçek Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu,”Rus pazarının sadece Alanya değil tüm Türkiye için önemli bir pazar olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Avrupa pazarında istediğimiz ivmeyi çeşitli sebeplerle yakalayamamışken, Ruslar her daim otellerimizi doldurdu. Ancak pandemide tedbirsiz davranışlarımız sayesinde vaka sayılarında Avrupa 1’incisi olduk. Döviz konusunda bu kadar turizme bağımlı bir ülkenin, sadece turizm sektörü için bile daha dikkatli olmasını bekliyoruz. Turizm sektörü temsilcileri olarak acil beklentimiz, vaka sayılarının ve ölüm oranlarının bir an önce düşmesidir. Bu gelişmeyi sağlayamadığımız sürece hiç bir görüşmeden pozitif sonuçlar bekleyemeyiz. Toplum olarak hepimizin üstüne düşen karantina konusunu ciddiye almak ve en azından bu ay insanlarla temasımızı minimuma düşürmek olmalıdır. Ancak bundan sonra büyüklerimizin Alanya ve Türkiye için olumlu görüşmeler yapıp turizm sektörünün yüzünü güldüreceğine inancımız büyüktür” dedi. 
ORKAN: ‘MAYISIN İKİNCİ YARISINDAN UMUTLUYUZ’
Alanya’da Rus vatandaşların en çok tercih ettikleri noktalardan olan Konaklı Bölgesi Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan ise “Rusya tarafından pandemi ve siyasi gerekçelerle alınmış olan uçuş kısıtlaması bölgemiz açısından büyük sıkıntılar yaşattı. Tabi bu durum sadece Konaklı için değil ülkemiz için de geçerli bir durum. Şu anda sektör için büyük sıkıntılar söz konusu. Ümit ediyoruz ki mayısın ikinci yarısı itibariyle sorunlar iki ülke arasındaki karşılıklı diologlarla aşılacaktır. Eski güzel günlerimize bir an önce dönmeyi umutla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.- Gülşah Anak 
 

Editör: TE Bilisim