5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi’nin Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından koordine edilen 2021 yılı “Mavi Bayrakta En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ödülü’ne layık görüldüğünü belirtti. Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi, tüm Türkiye’de ödül alan 5 belediyeden biri olmayı başarmıştır. Bu gurur Alanya’mızındır, tüm Alanyalılarındır” dedi.
Başkan Yücel; “Kuşkusuz bilinçli bir toplum olmadan, çevre koruma olmaz. Sürdürülebilir turizm ancak çevrenin korunmasıyla olabilir. Biz bu vizyonla salgın döneminde de büyük bir özveriyle çevre konusunda çalışmaya devam ettik. Bu ödül çalışmalarımızın meyvesidir. Bundan sonra da ‘Yeşil Kent Alanya’ vizyonumuza yakışır farkındalıkla doğanın ve çevrenin korunması için kalıcı çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Yücel, Alanya Belediyesi’nin Türkiye genelinde ve Antalya özelinde en çok bisiklet yolu yapan belediyeler arasında olduğunu söyledi. 
“KURAKLIK ÇAĞIMIZIN SORUNU OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”
17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’ne de değinen Başkan Yücel, Alanya halkından bu konuda dikkatli davranmaları yönünde ricada bulundu. Kuraklaşmaya karşın topyekûn mücadele etmeliyiz” diyen Başkan Yücel, “Yeşili ve ormanlarımızı korumak, yeşil alanlarımızı arttırmak, denizlerimizi ve doğal su kaynaklarımızı kirletmemek, ev ve işyerlerimizde kullandığımız suyu tasarruflu kullanmak hepimizin bir vatandaşlık görevidir” dedi. – Erkan Uysal 

Editör: TE Bilisim