İçişleri Bakanlığı, 'yeni kademeli normalleşme' dönemine dair detayların yer aldığı genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Bu dönemde sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinlikleri 15 Haziran 2021 tarihine kadar ertelendi. 
15 Haziran 2021 Salı gününden itibaren ise yapılacak genel kurul dahil geniş katılımlı etkinliklere; fiziki mesafe ile maske/mesafe/temizlik kurallarına uyulması ve açık alanlarda kişi başı asgari 4 m2, kapalı alanlarda kişi başı asgari 6 m2 alan bırakılması kaydıyla izin verildi. 
GENEL KURUL ERTELENDİ 
Genelgedeki bu maddeler gereği daha önce 4 Haziran olarak duyurulan Alanya ve Çevresi Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı 2 Temmuz Cuma gününe ertelendi. Kooperatif Başkanı Ali Akkaya, “Cumhurbaşkanımızın, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamalar çerçevesinde kooperatiflerimizin genel kurul toplantıları, haziran ayının ikinci yarısından itibaren yapılabileceği açıklanmıştır. Bu çerçevede kooperatifimizin 4 Haziran 2021 Cuma günü yapılacak olan genel kurul toplantısı 2 Temmuz 2021 Cuma gününe ertelenmiştir” dedi. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim