Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Almanya’nın Türkiye’yi riskli ülke listesinden çıkarmamasını değerlendirdi. Dahaoğlu, “Almanya 31 Ağustos tarihine kadar uçuş listesine Türkiye’yi almayacağını duyurdu. Almanya’dan Türkiye'den gelen gerek Alman misafiri gerekse Türk misafirleri 14 gün boyunca karantinada tutulacağına dair haberlerine çıkmış olması ve bunu da teyit olaraktan bugün almış olmamız bizleri oldukça üzdü.” Dedi. 
“YAVAŞ YAVAŞ UMUDUMUZU KESEBİLİRİZ”
Vaka sayısının artmasının sıkıntıları beraberinde getirdiğine işaret eden Dahaoğlu, “Son günlerde vaka sayısının artmasından dolayı sıkıntılı günler yaşıyoruz. Zira turizm çok hassas ki Alanya, Akdeniz çanağı tamamen Türkiye’nin yüzü, dışarıya açılan vitrini. Bundan dolayı burada olabilecek her türlü vaka yurtdışında hemen yankı buluyor. Umut ediyoruz ki inşallah buradaki vakaların tekrar eskilerde olduğu gibi düşüşe geçmesi. Bunlar artmaya devam ederse maalesef bu sene turizmden yavaş yavaş umudumuzu kesebiliriz.” Şeklinde konuştu. 
“2021 TÜRKİYE’NİN YILI OLACAK”
Dahaoğlu son olarak da, “Ruslarda da sayılar artık yavaş yavaş geriye doğru düşmeye başladı. Fakat Ruslarda şöyle bir durum ortaya çıkıyor, pandemi sürecinde tatile gelecek olan insanlar tatillerini, izinlerini kullandılar. Bundan dolayı acaba 2020 yılının belki sezon sonlarına doğru Eylül, Ekim, Kasım aylarında belki Rusya'dan bize bir talep olabilir. Her şey tekrar normale geldikten sonra 2021 yılından itibaren gerçekten Türkiye'nin yılı olacak.” İfadelerini kullandı. – Burak Gül
 

Editör: TE Bilisim