Alanya Robotik Kodlama Takımı, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. ABD’nin Dallas şehrinde düzenlenecek olan VEX Robotics Dünya Şampiyonası’na katılarak Türkiye’yi ve Alanya’yı temsil edebilmek için AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’dan destek isteyen Alanya Robotik Takımı’na Toklu’dan büyük destek geldi. Toklu, Alanya Robotik Takımı’nın kendilerini ilk ziyaretlerinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek sürecin hızlanması noktasında girişimlerini gerçekleştirdi. Türkiye’de düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girerek ABD’de gerçekleşecek VEX Robotics Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazanan Alanya Robotik Takımı Toklu’yu ziyaretinde ilgilerinden dolayı hem kendisine hem de Bakan Çavuşoğlu’na teşekkür etti.
Gençlerin bilim ve teknolojiye göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü oldukça memnun olduklarını belirten Toklu, “Alanya Robotik Takımı’mızın büyük başarısı hepimizi onurlandırdı ve mutlu etti. Mayıs ayında ABD’de düzenlenecek VEX Robotıcs Dünya Şampiyonası’nda hem ülkemizi hem de Alanya’mızı gururla temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Bilim ve teknolojinin gelişmesi hem gençlerimizin hem de ülkemizin gelişimi açısından oldukça önemli. Ülkemizde son yıllarda mükemmel bir Teknofest gençliği yetişiyor. Ülkemizde bu daldaki tüm takımlarımıza canı gönülden başarılar diliyorum. Alanya Robotik Takımı’mızın taleplerini ve isteklerini Bakan Çavuşoğlu’na ilettik. Sayın bakanımıza gençlerimize göstermiş olduğu ilgi, alaka ve destekleri içinde teşekkürlerimizi sunuyor, şampiyonada takımımıza gönülden başarılar diliyorum” dedi. 
“ÜLKEMİZİ ABD’DE TEMSİL EDECEĞİZ”
Bakan Çavuşoğlu’na ve Toklu’ya teşekkürlerini ileten Alanya Robotik Kodlama Takımı hocası Fatih Sağır, “Başta Çavuşoğlu’na ve Toklu’ya bizlere göstermiş oldukları destekler için çok teşekkür ediyorum. Toklu’ya ayrıca teşekkür ediyorum. Bakan bey ile aramızda köprü kurdu. Bakanımızın da büyük destekleri ile ülkemizi ABD’de temsil etmeye gidiyoruz” diye konuştu. – Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim